Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
«Χαλαρώνουν» τα μέτρα ασφαλείας

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

Εκπρόσωποι της Χαμάς ανακοίνωναν ότι η Παλαιστινιακή Αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 50 ανθρώπους μετά τη διαδήλωση στη Γάζα υπέρ του Οσάμα μπιν Λάντεν και εκτίμησαν ότι «υπάρχει οργή κατά των ενεργειών της Παλαιστινιακής Αρχής». Την ίδια ώρα, χτες η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε την άρση του αποκλεισμού για τους δημοσιογράφους, το άνοιγμα των σχολείων και την επαναφορά της ελευθερίας κίνησης στα αυτόνομα. Το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο, πάντως, παρέμενε κλειστό και οι περιπολίες της αστυνομίας συχνές.

Ο θείος ενός 13χρονου που φέρεται να σκοτώθηκε από πυρά της Παλαιστινιακής Αστυνομίας δήλωσε ότι «καταδικάζουμε την Παλαιστινιακή Αστυνομία για τη χρήση πραγματικών πυρών... Θα έπρεπε να ενωθούμε για να αντιμετωπίσουμε την ισραηλινή κατοχή».

Ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Γιάσερ Αραφάτ επανέλαβε χτες πριν αναχωρήσει για την Αθήνα την κατηγορία προς το Ισραήλ ότι «χρησιμοποιεί την αμερικανική τραγωδία ως πρόσχημα για να κλιμακώσει την επιθετικότητά της και να ανακαταλάβει τα εδάφη μας», επαναλαμβάνοντας το αίτημα για αποστολή διεθνούς δύναμης προστασίας. Πάντως, η πιθανολογούμενη συνάντησή του με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Σιμόν Πέρες στην Αθήνα έγινε σαφές πως δε θα πραγματοποιηθεί, αφού ο Πέρες δε θα ταξιδέψει στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ