Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
Στο στόχαστρο οι λαοί
«Ανακατεύουν» και τους θεούς όλου του κόσμου

Κάθε προσπάθεια, προκειμένου να φανεί χρήσιμος στους Αμερικανούς, καταβάλλει ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, ο οποίος θέλει να πρωτοστατήσει σε μια προσπάθεια να μη χαρακτηριστεί ο πόλεμος, που ξεκίνησαν οι Αμερικανοί, ως θρησκευτικός.

Για το λόγο αυτό, ταξίδευσε χτες στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκε με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος δέχτηκε να παίξει ενεργό ρόλο στη σύγκληση μιας διάσκεψης των ηγετών των θρησκευτικών δογμάτων, όπου, αν δεν ευλογηθούν οι αμερικανικές ενέργειες, τουλάχιστον να καταδικαστεί η τρομοκρατία.

Πρέπει να αφαιρέσουμε κάθε πρόσχημα θρησκευτικής ηθικής από τους πρωταγωνιστές της τρομοκρατίας, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Ηρθα για να ζητήσω τη συμβολή του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου στην αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης», επανέλαβε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη μετά τη συνάντησή του με τον πατριάρχη.

Ο Ελληνας υπουργός σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα «να αφαιρέσουμε κάθε πρόσχημα θρησκευτικής ηθικής» από τους πρωταγωνιστές της τρομοκρατίας και παρατήρησε ότι η συνεργασία των θρησκευτικών ηγετών είναι ιδιαίτερα σημαντική για να καταδειχτεί ότι οι συγκρούσεις που μας συγκλονίζουν σήμερα δεν είναι θρησκευτικές.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ως ο πνευματικός ηγέτης των Ορθοδόξων, έχει συμβάλει ιδιαίτερα στην κατανόηση και τη συνεργασία με το ισλάμ, αλλά και την εβραϊκή θρησκεία, είπε ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ιστορική εμπειρία που το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η ορθοδοξία έχει στη συνύπαρξη με το σλάμ.

Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε, τέλος, ότι θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι για τις συνομιλίες του στο Φανάρι και θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση να ενισχύσει τις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην οργάνωση μιας μεγάλης διαθρησκευτικής συνάντησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ