Τρίτη 8 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ολοι στη «μάχη» της Αθήνας!

Οι Γκεσταπίτες του Μπους εισβάλλουν στα σπίτια των Ιρακινών, στήνουν στον τοίχο ολόκληρες οικογένειες, τους δένουν πισθάγκωνα, τους κλείνουν τα μάτια, τους περνούν κουκούλες στο κεφάλι. Οι εικόνες του Γκουαντανάμο έχουν πια μεταφερθεί στους δρόμους της Βαγδάτης. Οι εικόνες που γεννιούνται από τις ορδές του αμερικανικού ναζισμού στρέφονται κατά όλης της ανθρωπότητας. «Ο πόλεμος αυτός είναι η αρχή μιας ευρύτερης εκστρατείας», δήλωσε ο Μπους, στις 20 Μάρτη, ημέρα έναρξης της εισβολής.

***

Τα Ες-Ες του Ράμσφελντ εκτελούν αδιακρίτως αμάχους και τρομοκρατούν το λαό του Ιράκ. Οι μισθοφόροι στρέφουν τις κάννες τους εναντίον μικρών παιδιών. Παιδιά που βλέπουν τους πατεράδες και τις μανάδες τους να γονατίζουν μπροστά στους κατακτητές, παιδιά που οι «Ράμπο» τα βάζουν να στέκονται κι αυτά γονατιστά, με τα χέρια ψηλά, παιδιά που κλαίνε, παιδιά που τρέμουν σύγκορμα, με τις κάννες των «απελευθερωτών» στον κρόταφό τους.

***

Η Βέρμαχτ του Πάουελ συνεχίζει να βομβαρδίζει το λαό του Ιράκ. Χτυπούν σπίτια. Κατεδαφίζουν ολόκληρες συνοικίες. Η Βαγδάτη βρίσκεται αντιμέτωπη με την μπότα του κατακτητή. Οι κατακτητές άρχισαν ήδη να αναζητούν δοσίλογους. Οι εικόνες με τους κουκουλοφόρους δοσίλογους κάνουν πια το γύρο του κόσμου.

***

Την επόμενη μέρα της συντριβής του χιτλερικού φασισμού, ο Μπρεχτ είχε προειδοποιήσει:

«Αυτό το τέρας, μια φορά κόντεψε να κυβερνήσει τον κόσμο. Οι λαοί είχαν ναρκωθεί, αλλά τώρα ας μη βιαστούμε να τραγουδήσουμε τη νίκη. Η κοιλιά από όπου γεννήθηκε είναι ακόμα γόνιμη».

***

Τα Ες-Ες, η Γκεστάπο, η Βέρμαχτ του αμερικανικού ιμπεριαλισμού επέστρεψαν. Η μάχη των λαών ενάντια στο 4ο Ράιχ του ιμπεριαλισμού μόλις τώρα αρχίζει! Το φίδι πρέπει να πατηθεί στο κεφάλι! Κάθε συνθηκολόγηση με τον εισβολέα συνιστά προδοσία! Κάθε μισόλογο απέναντι στον εισβολέα συνιστά συνενοχή! Η μάχη της Βαγδάτης συνεχίζεται! Στους δρόμους της Νέας Υόρκης, στους δρόμους του Λονδίνου, της Ρώμης, του Παρισιού, της Αθήνας!


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ