Τρίτη 8 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Στις 16 Απρίλη διαδηλώνουμε
  • Στις 11.00 το πρωί συγκέντρωση της νεολαίας στο Σύνταγμα
  • Στις 6.00 το απόγευμα παλλαϊκό συλλαλητήριο, επίσης, στο Σύνταγμα

Motion Team

Συγκέντρωση της νεολαίας (μαθητές - σπουδαστές) στο Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, στις 16 Απρίλη, στις 11.00 το πρωί προαναγγέλλει, με ανακοίνωσή της η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», ενώ για τις 6.00 το απόγευμα της ίδιας μέρας προγραμματίζεται παλλαϊκό συλλαλητήριο, επίσης στο Σύνταγμα και μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Συσπείρωσης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» έχει ως εξής:

«Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι,

Στις 16 Απρίλη, μεσούντος του εγκλήματος σε βάρος του ιρακινού λαού θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η φιέστα των Ευρωπαίων ηγετών, με θέμα τη διεύρυνση της ΕΕ. Μια διεύρυνση που αποφασίστηκε από τους εκπροσώπους των μονοπωλίων και τους μόνους που συμφέρει είναι το ευρωπαϊκό πολυεθνικό κεφάλαιο και την αστική τάξη των υποψήφιων προς ένταξη χωρών.

Θα έρθουν στη χώρα μας στις 16 Απρίλη οι αρχιεγκληματίες Μπλερ και Αθνάρ. Θα έρθουν και αυτοί που στηρίζουν τον πόλεμο (Σιράκ - Σρέντερ - Σοάρες - Μπερλουσκόνι) και άλλοι που παρέχουν βάσεις, εναέριο χώρο κι άλλες διευκολύνσεις όπως κάνει και η ελληνική κυβέρνηση.

Θα τους υποδεχτεί ο Σημίτης και η κυβέρνησή του που παρέχουν πολύτιμη βοήθεια στις ΗΠΑ - Αγγλία, με τη Σούδα, το Ακτιο, τα Αβακς, τις φρεγάτες για τη σφαγή του ιρακινού λαού.

Καμία υποχρέωση και κανένα σεβασμό δεν οφείλουν οι εργαζόμενοι, ο λαός απέναντί τους.

Η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» καλεί τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τη νεολαία, σύσσωμο τον ελληνικό λαό να ξεσηκωθούν. Να οργανώσουν την υποδοχή που ταιριάζει στην πολεμοκάπηλη και αντιλαϊκή «αφρόκρεμα» της Ευρώπης.

Η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» καλεί:

- Στις 16 Απρίλη, στις 11 το πρωί, σε συγκέντρωση της νεολαίας (μαθητές - σπουδαστές) στο Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

- Στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας, σε παλλαϊκό συλλαλητήριο, επίσης στο Σύνταγμα και μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Με αιτήματα - συνθήματα:

  • Ανεπιθύμητοι οι Μπλερ - Αθνάρ και Σία.
  • ΣΤΟΠ στην ΕΕ των πολυεθνικών και του πολέμου.
  • Εξω ΤΩΡΑ η Ελλάδα από τον πόλεμο.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας.
  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για τη συγκρότηση ενός ισχυρού πόλου αντίστασης ενάντια στον αιματοβαμμένο αμερικανικό και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.

Η συμμαχία της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό έχει τη δύναμη να τους νικήσει».

Επίσης, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με ανακοίνωσή της τονίζει πως όλοι αυτοί είναι ανεπιθύμητοι για το φιλειρηνικό κίνημα και καλεί τον ελληνικό λαό να ξεσηκωθεί και να οργανώσει την υποδοχή που ταιριάζει στους πολεμοκάπηλους της Ευρώπης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ