Τρίτη 8 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Εκδήλωση στη Σούδα

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στα Χανιά αντιπολεμική συγκέντρωση φορέων του νομού, της Νομαρχίας και του Δήμου Χανίων και δυνάμεις του «Φόρουμ» που έφτασαν από την Αθήνα.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Κυριακή οπότε σημειώθηκαν επεισόδια, έξω από τη ναυτική βάση της Σούδας, μεταξύ ορισμένων ατόμων και της Αστυνομίας, στην πορεία φορέων, όπου συμμετείχε και το «Κοινωνικό Φόρουμ». Λίγο πριν το τέλος της πορείας ομάδα νεαρών ατόμων άρχισε να πετά πέτρες και βόμβες «μολότοφ» προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων. Επεισόδια υπήρξαν επίσης κατά την αποχώρηση των διαδηλωτών, στο χωριό Στέρνες.

Προσφυγή στο ΣτΕ

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατέθεσε χτες ο δικηγόρος και τέως ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ι. Σταμούλης για λογαριασμό 15 πολιτών, με την οποία στρέφεται κατά του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και του υπουργού Αμυνας Γ. Παπαντωνίου.

Στην προσφυγή κατηγορεί την κυβέρνηση για τη διευκόλυνση των Αμερικανών με τη βάση της Σούδας, υποστηρίζοντας ότι η παράλειψη της απαγόρευσης αποτελεί ανεπίτρεπτη κατάχρηση εξουσίας που παραβιάζει το άρθρο 27 παρ. 2 του Συντάγματος, καθώς απαιτείται ψήφιση νόμου από τη Βουλή για τη διέλευση ξένων στρατευμάτων από την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ