Τρίτη 8 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Ψεύτικα δάκρυα για τους «αμάχους»

Η υποκρισία, τα κροκοδείλια δάκρυα και η αταλάντευτη τοποθέτηση στο στρατόπεδο των «νικητών» είναι τα χαρακτηριστικά της στάσης, που τηρεί με αξιοζήλευτη συνέπεια η ηγεσία της ΝΔ απέναντι στον «προληπτικό πόλεμο» κατά του ιρακινού λαού.

Ο Κ. Καραμανλής για πολλοστή φορά στη χθεσινή ομιλία του απέφυγε την παραμικρή επικριτική αναφορά σε βάρος των φίλων του Αμερικανών, όχι μόνο για να εισπράξει τα εύσημα από την αμερικάνικη πρεσβεία ότι δεν πυροδοτεί τον αντιαμερικανισμό, αλλά και για να υπογραμμίσει την αφοσίωσή του στον «ηγεμόνα» της «συμμαχίας». Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια στιγμή κατέβασε τους τόνους και συρρίκνωσε τις προσδοκίες σε σχέση με τη δημιουργία μιας «αμυντικής Ευρωζώνης» και τη συγκρότηση ξεχωριστού Ευρωστρατού.

Χύνοντας ψεύτικα δάκρυα για τους «αμάχους, πολίτες και μικρά παιδιά» και επαναλαμβάνοντας τις κούφιες φιλειρηνικές διακηρύξεις, ο Κ. Καραμανλής εξέφρασε τη λύπη του γιατί η διπλωματία απέτυχε, ο ΟΗΕ «υπερκεράστηκε»(!) και η ΕΕ δεν μπόρεσε να αρθρώσει ενιαία φωνή, υποστήριξε ότι «προέχει αυτήν την ώρα η ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος» και «να δοθεί ουσιαστική, αποτελεσματική ανθρωπιστική βοήθεια σ' αυτούς που έχουν ανάγκη». Και αυτό ήταν όλο! Ούτε γάτα ούτε ζημιά!!!

Ταυτόχρονα, τάχθηκε υπέρ της γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, γιατί μόνον έτσι θα διασφαλιστούν τα συνολικότερα συμφέροντα του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού. «Θέλουμε ορθολογικές διατλαντικές σχέσεις, στη βάση της ισοτιμίας, για να διασφαλιστούν, όχι μόνον τα κοινά συμφέροντα, αλλά και η πολιτική, η οικονομική και στρατηγική σταθερότητα του αύριο», είπε μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Παράλληλα, ζήτησε εθνική επαγρύπνηση και ομοψυχία, γιατί «οι εξελίξεις οδηγούν τη γείτονα Τουρκία σε σπασμωδικές αντιδράσεις», επικαλούμενος την ένταση των προκλήσεων στο Αιγαίο, αλλά και προσποιητό ενδιαφέρον για δήθεν λύση του Κυπριακού, που εξαντλείται, ωστόσο, σε «απαράδεκτες προτάσεις».

Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις, που προκάλεσε η αρνητική, αν όχι εχθρική, στάση του απέναντι στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια που συσπείρωσαν τη συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας, αναφέρθηκε στα συλλαλητήρια ως απόδειξη ότι «οι νέοι της Ελλάδας έχουν έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ