Τρίτη 8 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Εδωσαν υπόσχεση πως συνεχίζουν

Motion Team

Μαχητικά, μαζικά, απ' τη Θεσσαλονίκη ακούστηκε, για άλλη μια φορά, η απαίτηση του λαού της να σταματήσει ο πόλεμος, να φύγουν οι εισβολείς από το Ιράκ και να βγει έξω η Ελλάδα από αυτό το βρώμικο πόλεμο, από αυτή τη νέα γενοκτονία που συντελείται σε βάρος των λαών. Μέσα από τη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου με πρωτοβουλία της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», του ΠΑΜΕ και της ΕΔΥΕΘ. Αλλά και μέσα από την έκτακτη εξόρμηση - αφισοκόλληση το βράδυ της Κυριακής που πήρε χαρακτήρα αντιπολεμικής κινητοποίησης, εργαζόμενοι και νεολαίοι διαδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα του ιρακινού λαού που για μια ακόμη βραδιά δοκιμαζόταν σκληρά. Βροντοφώναξαν: «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, μαζί με τη Βαγδάτη αντίσταση και πάλη».

Μεσημέρι Σαββάτου, ο χώρος γύρω από το Αγαλμα του Βενιζέλου, γέμισε από τους αγωνιστές αντιιμπεριαλιστές. «Εμπρός να κηρύξουμε το δικό μας προληπτικό πόλεμο, σε όλα τα μέτωπα. Στο μέτωπο της ειρήνης, στο μέτωπο των κοινωνικών δικαιωμάτων κατά των κυβερνήσεων που στηρίζουν τη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων και ανέτρεψαν τις λαϊκές κατακτήσεις», μ' αυτά τα λόγια απευθύνθηκε στους διαδηλωτές αλλά και σε όλο το λαό της πόλης, ο Ν. Αγαθαγγέλου, πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά ύψωσαν τα πανό, τις σημαίες και βγήκαν στο δρόμο.

Μπροστά, Ιρακινοί γονείς να κουβαλούν στους ώμους τους τα άψυχα κορμάκια των παιδιών τους μέσα στα φέρετρα. Θύματα των «απελευθερωτών». Αυτό είναι το πρόσωπο του ιμπεριαλισμού. Απάνθρωπο, βάρβαρο. «Αυτό είναι το ανθρωπιστικό σας έργο», ανήγγειλαν από τα μεγάφωνα και απέθεσαν τα φέρετρα μπροστά στα προξενεία του θανάτου, στα προξενεία των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Και έδωσαν υπόσχεση να συνεχίσουν πιο δυναμικά, πιο μαζικά τον αγώνα ενάντια στους πολεμοκάπηλους φονιάδες.

Στις άλλες πόλεις

Αντιπολεμικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο σε Κοζάνη, Κατερίνη και Αλεξανδρούπολη, ενώ στο Κιλκίς έγινε εξόρμηση του ΚΚΕ με αυτοκινητοπομπή από το Στάδιο της πόλης, σε Πολύκαστρο, Αξιούπολη και Γουμένισσα.

Στην Κοζάνη για μια ακόμη φορά ήχησαν τα αντιπολεμικά συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης σε μεγάλη πορεία που οργανώθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης. Μαχητική ήταν και η πορεία που έγινε στην Αλεξανδρούπολη μετά από συγκέντρωση που διοργανώθηκε μπροστά στο Δημαρχείο. Παρά τη βροχή, και το τσουχτερό κρύο, πολίτες της Κατερίνης διαδήλωσαν με συγκέντρωση και πορεία την καταδίκη τους στην ιμπεριαλιστική εισβολή των Αγγλοαμερικανών στο Ιράκ και απαίτησαν να βγει Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ