Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ... ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Γιατί η ΝΔ προβάλλει την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει τη «συρρίκνωση της αριστεράς»;

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ της ΝΔ ότι πάνε «να συρρικνώσουν την αριστερά» μπορεί να χαρακτηριστεί το ελάχιστο υποκριτική, αφού κάθε κόμμα και μάλιστα μπροστά στις εκλογές επιδιώκει να κερδίσει με την πολιτική του, αν είναι δυνατόν, τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

ΒΕΒΑΙΩΣ, τα κόμματα του κεφαλαίου, επειδή και τα δυο το υπηρετούν πιστά, επιδιώκουν να εμφανίσουν διαφορές στην υποτιθέμενη μεταξύ τους αντιπαράθεση, αλλά αυτές είναι μακριά και έξω από τις θέσεις τους που μοιάζουν σα δυο σταγόνες νερό. Γι' αυτό χρησιμοποιούν ανάλογα επιχειρήματα και εκτιμήσεις, όπως αυτά περί «συρρίκνωσης της αριστεράς». Είναι η συνέχεια της «κατάργησης των διαχωριστικών γραμμών», που προπαγανδίζει η ΝΔ, ότι είναι δηλαδή κόμμα που συμφιλιώνει τους «πολίτες», συγκαλύπτοντας ότι αυτές οι γραμμές είναι υπαρκτές στην κοινωνία, αφού άλλα είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που υπηρετεί η ΝΔ και εντελώς αντίθετα του λαού. Η ΝΔ προβάλλει το επιχείρημα ότι αυτή θα διαχειριστεί με την πολιτική της ισότιμα τα συμφέροντα και του κεφαλαίου και του λαού. Απ' αυτή την άποψη, η ΝΔ θέλει να εμφανιστεί ως υπερασπιστής της «δημοκρατίας» και να υφαρπάξει δυσαρεστημένες λαϊκές ψήφους αριστερών, οι οποίοι σκέφτονται να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ, γιατί θεωρείται το μοναδικό κόμμα που μπορεί να βγάλει από τη διακυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ! Επιδιώκει, λοιπόν, να τους εγκλωβίσει στη δική της πολιτική που είναι ίδια μ' αυτήν του ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΝΕΙΣ, βεβαίως, δεν μπορεί να πιστέψει ότι η ΝΔ νοιάζεται για την αριστερά, ότι «συμπαραστέκεται» στον αγώνα της, ότι θέλει να ενισχυθεί, δηλαδή να ενισχυθεί το ΚΚΕ, αφού το βλέπει ως το μόνο πραγματικό αντίπαλό της, αν αναδειχτεί στην κυβερνητική εξουσία.

Το ΚΚΕ είναι αδιάλλακτος αντίπαλος, όχι γενικά του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, αλλά της πολιτικής που εκφράζουν και των ταξικών συμφερόντων που αντιπροσωπεύουν.

Δεν έπιασε ο πόνος για την αριστερά ούτε τη ΝΔ, ούτε όσους αναπαράγουν τα περί «συρρίκνωσης της αριστεράς. Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν στο λαό είναι ότι, αφού «συρρικνώνεται η αριστερά», η ψήφος στο ΚΚΕ είναι χαμένη. Γι' αυτό ενισχύστε είτε το ΠΑΣΟΚ είτε τη ΝΔ.

ΤΟ ΚΚΕ δίνει τη μάχη, διαμαρτυρόμενο ότι το στριμώχνουν στη γωνία. Δίνει τη μάχη, διεκδικώντας, βεβαίως, όσο γίνεται ισότιμους όρους στην προεκλογική περίοδο, γιατί δεν υπάρχουν, αλλά δίνει τη μάχη με το πρόγραμμά του, την πολιτική του, με σταθερότητα σ' αυτήν όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια και έχοντας καθαρό πως η επιβεβαίωση της πολιτικής του, των προβλέψεών του, αλλά και το γεγονός ότι βρίσκει ευρύτερη απήχηση στο λαό, αποτελεί και τη δύναμη εκείνη που μπορεί να πείσει λαϊκές δυνάμεις να την ενισχύσουν και εκλογικά.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, αυτοί που ψηφίζουν ΚΚΕ θα το κάνουν, γιατί συνειδητοποιούν ότι η ενίσχυσή του έχει γενικότερη πολιτική σημασία βασικά για το λαϊκό κίνημα και το δυνάμωμά του. Επίσης, θα ψηφίσουν ΚΚΕ και άνθρωποι που μπορεί να έχουν αρκετές επιφυλάξεις για ορισμένες θέσεις του, αλλά καταλαβαίνουν ότι το ΚΚΕ μπορεί να σταθεί η δύναμη που θα αντισταθεί στη λαίλαπα, θα οργανώσει τη λαϊκή αντεπίθεση, ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεργασίες και αυταπάτες (2013-03-20 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η πτώση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ (2011-01-04 00:00:00.0)
Τα όρια της πολιτικής προβοκάτσιας αγγίζει η τακτική της ΝΔ (2006-05-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-11-22 00:00:00.0)
Δράση από κοινού με το λαό κόντρα στους διάφορους πολιτικούς αγύρτες (2001-07-05 00:00:00.0)
"Κεντροαριστερά" - "Κεντροδεξιά" και διεργασίες προοπτικής (1996-08-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ