Τρίτη 2 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αυταπάτες

«Ο κ. Σημίτης είναι ένας άνθρωπος με αριστερή συγκρότηση και παιδεία...

... Ο κ. Σημίτης και οι ομόλογοί του Ευρωπαίοι σοσιαλιστές θα μπορούσαν, εάν το ήθελαν, να διαμορφώσουν σε ευρωπαϊκή κλίμακα άλλα δεδομένα. Για μεγάλο διάστημα είχαν τη συντριπτική πλειοψηφία των κυβερνήσεων της ΕΕ. Υποχώρησαν, όμως, στην επίθεση του νεοφιλελευθερισμού και συνθηκολόγησαν μαζί του».

Τα παραπάνω, τα λέει ο κ. Ν. Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Και τα σημειώνουμε, γιατί είναι αρκούντως ενδεικτικά σχετικά με το τι εννοεί ο ΣΥΝ, όταν μιλάει για αριστερά. Και ακόμη, γιατί αποτελούν μια έμμεση πλην σαφή ομολογία ότι οι όποιες αναλύσεις και θέσεις του ΣΥΝ έχουν μείνει δεκαετίες πίσω, όταν - μέσα σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες, τόσο στον κόσμο και στην Ευρώπη, όσο και στη χώρα μας - οι διάφορες σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις είχαν ορισμένα προοδευτικά στοιχεία στην πολιτική τους.

Προφανώς, η συνεχώς «ανανεούμενη αριστερά» του ΣΥΝ και όσοι συμβαδίζουν μαζί του συνεχίζουν να αυταπατώνται με πειράματα του τύπου της ιταλικής «Ελιάς», όπως και των κεντροαριστερών κυβερνήσεων Μιτεράν στη Γαλλία και αδυνατούν να βγάλουν τα ολοφάνερα συμπεράσματα από την αποτυχία των πειραμάτων αυτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ