Τρίτη 2 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Μαύρο» στην κοροϊδία

Εξι μέρες πριν τις εκλογές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε νέες «παροχές» για τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους πολύτεκνους. Βέβαιη θεωρείται η συμμετοχή και του προέδρου της ΝΔ σ' αυτόν το νέο κύκλο της προεκλογικής «παροχολογίας».

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οφείλουν να γυρίσουν την πλάτη στην αγυρτεία του δικομματισμού, ο οποίος όχι μόνο ευθύνεται για τα σημερινά προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων, αλλά έρχεται τώρα να προσβάλει και τη νοημοσύνη τους.

Από τις υποσχέσεις της τελευταίας στιγμής αξίζει να κρατήσουν ότι αυτές οφείλονται στην πίεση της εκτεταμένης λαϊκής δυσαρέσκειας, που υποχρεώνει τους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας να αναγνωρίσουν τα όποια περιθώρια για την κάλυψη μέρους των λαϊκών αναγκών. Γι' αυτό, η ψήφος στο ΚΚΕ που θα πολλαπλασιάσει αυτή την πίεση προς την κυβέρνηση της 8ης Μάρτη είναι η κατ' εξοχήν αποτελεσματική ψήφος για τους εργαζόμενους.

Στις πέντε μέρες, που απομένουν μέχρι τις εκλογές, οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα επιδοθούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση στην επιχείρηση εκμαυλισμού, εκφοβισμού, χειραγώγησης, ή προσεταιρισμού ψηφοφόρων με τις γνωστές και από το παρελθόν μεθόδους.

«Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για να μην ξανάρθει το κράτος της δεξιάς», καλούν οι σμπίροι του κυβερνώντος κόμματος. Ποια όμως είναι η δεξιά; Δεν είναι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που με την πολιτική τους έφεραν την ανεργία στα ύψη, που ξεκλήρισαν πάνω από 100.000 αγροτικά νοικοκυριά, που καταδίκασαν χιλιάδες συνταξιούχους και λαϊκές οικογένειες να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας; Δεν είναι κράτος της δεξιάς τα ΜΑΤ κατά των αγροτών, των εργαζομένων, των μαθητών, των συνταξιούχων, τα «μαθητοδικεία» και τα «αγροτοδικεία» που ακόμη λειτουργούν;

«Η ΝΔ σημαίνει πολιτική αλλαγή», βροντοφωνάζουν οι σμπίροι του Κ. Καραμανλή. Κι ας είναι οι πολιτικές τους θέσεις και προτάσεις τόσο δεξιές, όσο και αυτές του ΠΑΣΟΚ. Κι ας φωνάζανε, μέχρι πριν λίγο καιρό, ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει το δικό τους πρόγραμμα και τη δική τους δεξιά πολιτική.

Υποσχέσεις για προσλήψεις, για οικονομικές διευκολύνσεις, για δάνεια, για ατομικές εξυπηρετήσεις, παρέχονται αφειδώς από τους πράσινους και τους γαλάζιους μηχανισμούς με αντάλλαγμα την ψήφο. Μαζί μ' αυτά και υπαινιγμοί (αν όχι ανοιχτές προειδοποιήσεις) για δυσμενή αντιμετώπιση την επόμενη μέρα.

Αλήθεια, ποιος εργαζόμενος θα δεχτεί αυτήν τη συναλλαγή για να συνυπογράψει, με την ψήφο του, την αυριανή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, την παραπέρα αύξηση της ανεργίας, τη μείωση των συντάξεων, την ακόμη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Παιδείας και τόσα άλλα παρόμοια;

Ο κάθε εργαζόμενος οφείλει να σταθμίσει τα ατομικά, αλλά και τα ταξικά του συμφέροντα, να αξιοποιήσει την εμπειρία του από τα τριάντα χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να έχει υπόψη του ότι την «επόμενη μέρα» είτε με γαλάζια, είτε με πράσινη κυβέρνηση, η ίδια και χειρότερη αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

Με αυτοπεποίθηση, χωρίς ταλαντεύσεις και με εμπιστοσύνη στις δικές του δυνάμεις να ψηφίσει ΚΚΕ. Για να έχει η ψήφος του αντίκρισμα.


Δάνης ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενδιαφέροντα τα ευρήματα του exit poll (2023-06-27 00:00:00.0)
«Δίνουν ψευτοβοήθημα για να κλέψουν τη λαϊκή ψήφο» (2010-10-26 00:00:00.0)
Στις 9 Απρίλη να πούμε ΣΤΟΠ στο δικομματισμό (2000-03-30 00:00:00.0)
Στο προσκήνιο τα προβλήματα του λαού (1998-09-11 00:00:00.0)
Αλληλοκατηγορίες συνενόχων (1996-11-27 00:00:00.0)
Οι ευθύνες του Λαού (1995-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ