Τρίτη 2 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Μπροστά στην κάλπη

Καλύτερη και πειστικότερη μαρτυρία για την ολέθρια αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ - που τώρα, με το νέο ηγέτη του, τον «χαρισματικό» Γιωργάκη, πήρε μια γομολάστιχα και προσπαθεί απεγνωσμένα να σβήσει τις παλιές του αμαρτίες, ζητώντας ξανά την ψήφο του ελληνικού λαού - δε θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτήν του πρώην μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, γενικού γραμματέα Αθλητισμού, στην κυβέρνηση του Κ. Σημίτη. «Εκ των έσω» και «από πρώτο χέρι», ο κ. Βασιλακόπουλος, σε συνέντευξή του στο «Ριζοσπάστη», «έλουσε» πατόκορφα τους πρώην συντρόφους του και ξεσκέπασε, με τη γλώσσα της αλήθειας, το ψεύδος και την απάτη της κυβέρνησης Σημίτη, περί σοσιαλισμού, περί εκσυγχρονισμού και ανανέωσης, περί «ισχυρής και υπερήφανης» Ελλάδας και λοιπά.

Αλλά και οι άλλοι ερίφηδες, οι ...ρηξικέλευθοι «σκαπανείς», της Νου Δου, που, από τις 8 του Μάρτη και μετά, περιμένουν να πιάσουν κι αυτοί με τη σειρά τους την κουτάλα και να κάνουν την Ελλάδα ...παράδεισο ευημερίας και ...όλους τους Ελληνες πλούσιους και ευτυχισμένους, δεν πάνε πίσω σε κοροϊδία και προσπάθεια εξαπάτησης των ψηφοφόρων. Γι' αυτό, οι Ελληνες και οι Ελληνίδες ψηφοφόροι πρέπει, σ' αυτές τις εκλογές, όχι μόνο να γυρίσουν την πλάτη και στους δυο, αλλά και να τους δείξουν τα δόντια τους. Είναι και οι δύο εξίσου συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για το μεγάλο έγκλημα που διαπράχθηκε όλα αυτά τα χρόνια σε βάρος του ελληνικού λαού. Με τα Μάαστριχτ και τις Λισαβόνες, τους νόμους και τα Ευρωσυντάγματα της «Ενωμένης Ευρώπης», που υπέγραψαν («εν αγαστή συμπνοία» και με τον «αριστερό» ΣΥΝ, των ...οικολόγων και των «ριζοσπαστών»), οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια, την Ελλάδα και το λαό της στον γκρεμό και την καταστροφή.

Ιδού, λοιπόν, φίλε αναγνώστη, εξαπατημένε και καταληστεμένε Ελληνα, δημοκράτη και πατριώτη, που τόσα χρόνια τώρα σε χτυπάνε από κούτσουρο σε λιθάρι και σου κλέβουν την ψήφο σου οι ψεύτες και οι αγύρτες της εξουσίας. Να η ευκαιρία, που σου παρέχει η «γαληνοτάτη» κοινοβουλευτική Δημοκρατία μας, έστω και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια. Ακουσε αυτή τη φορά την καμπάνα της αφύπνισης και τη σάλπιγγα του ξεσηκωμού που σε καλεί: «Κόσμε ραγιά! Τα πάντα είναι δικά σου, παλάτια, η γης κι η Λευτεριά σου / κι όλα τα δίκια και τ' αδικημένα! Χτύπα και πάρτα! Και πάρε τα κλεμμένα».

Ορμα, λοιπόν, γιατί μπορείς! Εργάτη, αγρότη, μικροεπαγγελματία, άνεργε, ταλαίπωρε συνταξιούχε, το δίκιο σου και το ψωμί των παιδιών σου, «νόμοι το τρώνε αδικητές, χωρίς ντροπή». Γι' αυτό, την Κυριακή, στις 7 του Μάρτη, εκεί πίσω από τον παραβάν, όπου κανένα βέβηλο μάτι δε θα μπορεί να παραβιάσει το άβατο της συνείδησής σου, στάσου ενώπιος ενωπίω. Διάβασε σωστά το χτύπο και το μήνυμα της καρδιάς σου και πάρε τη μεγάλη απόφαση. Τσαλάκωσε και πάτησε κάτω όλα τα κάλπικα ψηφοδέλτια της ψευτιάς και της απάτης, που σου προτείνουν οι «πρωτομάστορες» της δυστυχίας σου. Ρίξε στην κάλπη, συνειδητά και παλικαρίσια, το κόκκινο ψηφοδέλτιο του τιμημένου ΚουΚουΕ, για να μπορείς, αύριο, κι εσύ να λες στα παιδιά σου και στα εγγόνια σου: «Εβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι, για να χτίσουμε το "βασίλειο" της δουλιάς και της αδερφοσύνης των λαών όλης της Γης, σε μια κοινωνία χωρίς πολέμους και σφαγές / με ειρήνη και τραγούδια».


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ