Τρίτη 2 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Μ' αυτούς που δίνουν καθημερινές μάχες

«Στις σημερινές συνθήκες μπροστά και στις εκλογές της 7ης Μάρτη, σε μία περίοδο όπου η εργατική τάξη δέχεται μια συνολική επίθεση και τα πλατιά λαϊκά στρώματα αντιμετωπίζονται με σκληρότητα, χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, και κάτω από το βάρος του δικομματισμού, τα κόμματα του οποίου προωθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου έξω από κάθε κοινωνικό έλεγχο και επιζητούν να θέσουν το αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα εκτός κοινοβουλευτικού τόξου, οφείλουμε να αντιπαρατεθούμε δυναμικά και να διαχωριστούμε πλήρως από αυτούς τους σχεδιασμούς καθώς και από τα νέα τύπου κεντροαριστερά σενάρια που εξυφαίνονται».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της για τις εκλογές της 7ης Μάρτη η «Κομμουνιστική Ανανέωση».

«Οι στρατηγικοί σχεδιασμοί - συνεχίζει - των κυρίαρχων δυνάμεων αποβλέπουν στο να μετατρέψουν ακόμα και αυτά τα κόμματα του δικομματισμού σε "πλατείς", με αντιδημοκρατικές λειτουργίες, πολιτικούς σχηματισμούς, έξω από κάθε κοινωνικό έλεγχο, πέρα ακόμα κι από τα αμερικάνικα πρότυπα».

«Το ΠΑΣΟΚ - υπογραμμίζεται - υπό την ηγεσία του Γ. Παπανδρέου χάνει και τα τελευταία σοσιαλδημοκρατικά χαρακτηριστικά του, προωθώντας την αναδιάταξη όλου του πολιτικού σκηνικού με τη μετατροπή του σε "δημοκρατική παράταξη", σε ρήξη με την κοινωνική βάση στήριξής του.

Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ εξακολουθεί σταθερά και με συνέπεια να προτείνει τη συγκρότηση ενός Μετώπου Πολιτικών και Κοινωνικών Δυνάμεων, ως του μόνου ικανού και αποτελεσματικού να αντιπαρατεθεί στη βαρβαρότητα της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων, στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού, όπως αυτή πιστά εκφράζεται και υλοποιείται στην Ελλάδα από τους εταίρους του δικομματισμού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Μέτωπο Αντιιμπεριαλιστικό, Αντικαπιταλιστικό, οριοθετημένο ενάντια στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, στην ΟΝΕ, στο Ευρωσύνταγμα, ενάντια στη λογική της κεντροαριστεράς, του κυβερνητισμού, της συνδιαχείρισης και της συναίνεσης, με στόχο το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας».

«Εμμένουμε - καταλήγει η ανακοίνωση - μπροστά στις εκλογές της 7ης Μαρτίου αλλά πολύ περισσότερο μετά, την "επόμενη μέρα" που προβλέπεται δυσκολότερη από ποτέ, σ' αυτή τη λογική του Μετώπου. Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ δηλώνει πως βρίσκεται μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους εργαζόμενους αγρότες, τις γυναίκες, τους νέους, τους μετανάστες αλλά και με τις πολιτικές αυτές δυνάμεις που συστηματικά, με θάρρος, αξιοπρέπεια και αγώνα δίνουν την καθημερινή μάχη σ' όλα τα επίπεδα, για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, στην προοπτική του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ