Τρίτη 2 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Να αφυπνιστεί ο λαός

Στο Βόλο χτες η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στη Μαγνησία, με κεντρικό ομιλητή τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Κ. Καζάκο

Την ανάγκη ο λαός του τόπου να αφυπνιστεί, να πάψει να ψηφίζει εναντίον των συμφερόντων του και να ενισχύσει μαζικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, τόνισε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Κ. Καζάκος στη χτεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση Μαγνησίας, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Βόλου.

«Ο λαός μας χρειάζεται να ξυπνήσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κ. Καζάκος και συνέχισε: «Να ξεφύγει από τα βρώμικα δόκανα του δικομματισμού. Να αγωνιστεί και να κερδίσει αυτά που του ανήκουν. Να διαχειριστεί μόνος του την πολιτική του τόπου του. Να πάψει να είναι παθητικός δέκτης, να αποτινάξει την ηττοπάθεια και να βγει από τη γωνία που τον έχουν στριμώξει».

Αναφερόμενος, δε, στη λεγόμενη ενότητα της Αριστεράς, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, σημείωσε: «Το ΚΚΕ, από τη φύση του, είχε και έχει στρατηγική υπέρ των συμμαχιών. Αλλά αυτές πρέπει να πραγματοποιούνται μέσα στην κοινωνία, μέσα από τους ίδιους τους αγώνες. Οσον αφορά τα κόμματα, πρέπει να αναρωτηθούμε σε ποια βάση μπορεί να γίνει η συμμαχία». Και συνέχισε: «Να κάνουμε ενότητα. Αλλά πώς και με ποιον; Με το ΣΥΝ; Οταν τα μισά του στελέχη ερωτοτροπούν με την εξουσία; Οταν σε βασικές, στρατηγικές επιλογές συμφωνεί με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ; Οταν στις δημοτικές εκλογές ή ακόμη και σε συνδικαλιστικό επίπεδο συνεργάζεται με την κυβέρνηση;».

Η χτεσινή συγκέντρωση ήταν μια από τις μαζικότερες και δυναμικότερες που έχουν πραγματοποιηθεί στη Μαγνησία. Τα συνθήματα έπεφταν βροχή: «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι με το ΚΚΕ, αντίσταση και πάλη», «Ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δε λύγισαν οι κομμουνιστές» και «Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική και τώρα και πάντα στην πρώτη τη γραμμή», διέκοπταν κάθε λίγο τους ομιλητές, αναπτύσσοντας μαζί τους έναν ιδιότυπο διάλογο.

Νεολαίοι, γυναίκες, απόμαχοι της δουλιάς - όχι όμως και της ζωής - έδωσαν χτες βροντερό «παρών», δηλώνοντας πως τις τελευταίες πέντε μέρες θα δώσουν τη μάχη, σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι. Και πράγματι, όπως σημείωσε και ο Ν. Γκατζής, βουλευτής του Κόμματος και εκ νέου υποψήφιος, «δε ζητάμε μόνο την ψήφο σας. Ζητάμε από εσάς να γίνετε κήρυκες μιας άλλης πολιτικής, της πολιτικής του ΚΚΕ. Σας ζητάμε να δώσετε αυτές τις πέντε μέρες που απομένουν για το κοινωνικό σύνολο, για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο». Την εκδήλωση χαιρέτισαν, επίσης, οι υποψήφιοι βουλευτές Νομού Μαγνησίας του ΚΚΕ Απ. Παπαδόπουλος και Δ. Μάλτα, ενώ παρόντες ήταν και οι υποψήφιοι Γ. Λούμας, Απ. Νάνος και Κ. Παπαδούλης.

Νωρίτερα, ο Κ. Καζάκος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Αναφερόμενος στις χτεσινές δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μουσικής για τον πολιτισμό, τόνισε: «Και μόνο το μέρος στο οποίο έγιναν οι δηλώσεις, υποδηλώνουν πού το πάνε. Τον πολιτισμό τον έχουν πεταμένο στα σκουπίδια. Κουβέντα δε λένε γι' αυτόν στα προγράμματά τους. Αλλωστε, πολιτισμός δεν είναι τα αρχαία μνημεία, αυτά είναι η κληρονομιά μας - ακόμη και αυτά, όμως, τα διαθέτουν για τουριστική εκμετάλλευση. Εκείνο που μετράει στον πολιτισμό είναι η ανάπτυξη των ικανοτήτων του σύγχρονου Ελληνα για να δημιουργήσει. Ικανότητες που είναι μεν πολύ μεγάλες, αλλά είναι και αυτές στριμωγμένες στη γωνία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ