Τρίτη 2 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πολιτικός καιροσκοπισμός

«Καθόσον αφορά τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εμπόρους, τα όρια ηλικίας θα παραμείνουν σταθερά και δε θα αλλάξουν, τουλάχιστον σε ένα χρονικό ορίζοντα 25 ετών». Το παραπάνω, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, είναι μια δέσμευση του Γ. Παπανδρέου, την οποία ανέλαβε στην πρόσφατη συνάντησή του με τη Συνομοσπονδία. Μια «δέσμευση», που δείχνει ότι ο πολιτικός καιροσκοπισμός του ΠΑΣΟΚ δεν έχει όρια.

Πολλές παρατηρήσεις μπορούν να γίνουν σχετικά. Πρώτα απ' όλα προκύπτει ένα ερώτημα για το τι θα συμβεί με τα όρια ηλικίας των άλλων ασφαλισμένων. Η απάντηση είναι δεδομένη: Τα δικαιώματα όλων των ασφαλισμένων - και των ΕΒΕ - απειλούνται από την πολιτική που ακολουθείται, ανεξάρτητα από τις όποιες - προεκλογικές - «δεσμεύσεις».

Αλλά και να μην αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους ΕΒΕ, εάν συνεχιστεί η ίδια πολιτική, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο μέσα από διαφορετικούς δρόμους. Γιατί τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχονται οι μικροί ΕΒΕ, ως συνέπεια της πολιτικής εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου, απειλούν όχι απλώς να μεταθέσουν τραγικά το χρόνο συνταξιοδότησής τους, αλλά και να τον καταργήσουν στην πράξη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ