Τρίτη 2 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Με το κλείσιμο της κάλπης, τα αποτελέσματα των exit polls

Απαγορεύεται η δημοσιοποίηση των exit polls που διενεργούνται κατά την ημέρα των εκλογών, πριν από τις 7 το απόγευμα της 7ης Μαρτίου, οπότε και λήγει η ψηφοφορία.

Με επιστολή του προς τους δικαστικούς αντιπροσώπους και με αφορμή περιστατικά, στη διάρκεια των προηγούμενων εκλογών, που εμπόδιζαν τη διενέργεια των exit polls, το υπουργείο Εσωτερικών υπογραμμίζει ότι «η διεξαγωγή τους είναι νόμιμη». Αρκεί - όπως τονίζεται - να μη διαταράσσεται η ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Συγκεκριμένα, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα exit polls διενεργούνται εκτός του κτιρίου όπου βρίσκεται το εκλογικό τμήμα και μόνο εφόσον οι εκλογείς επιθυμούν να συμμετέχουν. Δεν πρέπει να ανακοινώνονται άμεσα ή έμμεσα τα αποτελέσματα.

Εκπτωση δικαιούνται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για τη μετακίνησή τους στον τόπο διορισμού τους, καθώς και οι ετεροδημότες εκλογείς, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο που είναι εγγεγραμμένοι. Συγκεκριμένα, όσοι μετακινηθούν με πλοίο δικαιούνται έκπτωση 20% το ελάχιστο επί του ναύλου. Με τρένα του ΟΣΕ δικαιούνται έκπτωση 30%, ενώ η αντίστοιχη έκπτωση για όσους χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ είναι 25%. Εκπτωση 15% παρέχει και η «Ολυμπιακή Αεροπορία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ