Τρίτη 2 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ» - ΣΤΟΧΟΣ - «ΝΙΚΗ»

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ...«Ολα τα μέσα θα χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα για να ανεβάσει τη συσπείρωση των οπαδών του, η οποία είναι ένα από τα "κλειδιά" για να φτάσει στη νίκη. Το άλλο είναι να πάρει διαφορά στο λεκανοπέδιο Αττικής, όπου ψηφίζει το ένα τρίτο του συνόλου των ψηφοφόρων. Ο Γιώργος ανεβάζει τους τόνους κατά της ΝΔ» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΣΤΟΧΟΣ «44,5% +44%»...«Σε εξαήμερο φίνις για τη νίκη στην κούρσα των εκλογών αποδύεται από σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου. Στόχος της τελικής επίθεσης είναι να συγκεντρώσει το ΠΑΣΟΚ ένα ποσοστό που θα φτάνει τουλάχιστον στο 44,5% των ψήφων, καθώς η ΝΔ θα λάβει ποσοστό ανώτερο του 43,5%, ίσως και 44%» («ΕΘΝΟΣ»). - «Λέξη δεν είπε ο Κ. Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη για τη βαριά κατηγορία που διατυπώνει εδώ και μέρες ο Γ. Παπανδρέου ότι είναι δέσμιος του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της Ακροδεξιάς» («ΝΕΑ»).

ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ...«Ακάθεκτοι προς τη νίκη στις εκλογές της 7ης Μαρτίου βαδίζουν η ΝΔ και ο Κ. Καραμανλής. Την πορεία νίκης του προέδρου της ΝΔ πιστοποιούν οι υπερμεγέθεις συγκεντρώσεις των οπαδών και φίλων του κόμματος σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, με αποκορύφωμα τη χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, ενώ οι συγκεντρώσεις στα Γιάννενα, στη Μυτιλήνη και στο Ηράκλειο Κρήτης αποτελούν απόδειξη της δυναμικής που έχει αναπτυχθεί» («ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΤΟ «ΧΡΙΣΜΑ»...«Η αρχή του τέλους γράφηκε στην... Αριστοτέλους! Οι Θεσσαλονικείς, "έχρισαν" πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή, αναβιώνοντας για χάρη του, ημέρες του '74, όταν η πόλη υποδεχόταν τον "εθνάρχη"! Τον υποχρέωσαν να "βουρκώσει" από συγκίνηση, "σφραγίζοντας" με κουβέντες καρδιάς την "επιταγή" εμπιστοσύνης που υπέγραψαν οι συμπολίτες του με την παρουσία τους!» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ...«Εχει ζωτική σημασία ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός, ο Γ. Παπανδρέου ή ο K. Καραμανλής, και ποια θα είναι η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ ή η NΔ. Βεβαίως κανείς δε θέλει να σβήσει από τον χάρτη τα άλλα μικρότερα κόμματα ή να παραγνωρίσει την αξία και τη χρησιμότητα του ρόλου τους. Ομως οι πολίτες οφείλουν να επιλέξουν ποιον εμπιστεύονται να κυβερνήσει τη χώρα, με ποιο πρόγραμμα και ποια στελέχη» (Κ. Λαλιώτης - «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ