Τρίτη 2 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πλατύ κάλεσμα σ' όσους παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Μ' ένα πλατύ κάλεσμα, άνοιξε την ομιλία της η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Απευθυνόμαστε, είπε, στα εργατικά λαϊκά στρώματα, στους φτωχούς μικρομεσαίους, στη φτωχή αγροτιά της Μακεδονίας, της Θεσσαλονίκης, όλης της Ελλάδας, που σκέπτονται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, με την ελπίδα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα τα αλλάξει όλα, για το καλό τους.

Απευθυνόμαστε, επίσης, στα λαϊκά στρώματα, που έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, πιστεύοντας σ' αυτά που λέει ο Κώστας Καραμανλής, ότι θα φέρει την πολιτική αλλαγή.

Αν ήθελαν αλλαγές για το καλό του λαού, τότε ήδη στην προεκλογική περίοδο θα έδιναν λόγο τιμής ότι:

- Θα καταργήσουν τους νόμους Σιούφα, που άνοιξαν το δρόμο για την ανατροπή βασικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

- Θα καταργήσουν τους νόμους του ΠΑΣΟΚ, που κατάργησαν βασικά ασφαλιστικά δικαιώματα.

- Θα ορκίζονταν μπροστά στους συγκεντρωμένους οπαδούς τους ότι θα εξασφαλίσουν κατώτατη σύνταξη για όλους 880 ευρώ, ότι θα επιβάλουν στον ιδιωτικό τομέα κατώτατο μισθό 1.100 ευρώ το μήνα.

- Αν ήταν για το καλό σας, ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ θα έλεγαν προεκλογικά ότι θέλουν ιδιωτικά πανεπιστήμια.

- Για το καλό της εργατικής τάξης θα αναγνώριζαν το ρόλο της στην ελληνική οικονομία και θα καταργούσαν αντιδημοκρατικούς αντισυνδικαλιστικούς νόμους που έχουν ψηφίσει.

- Θα δήλωναν στους ΕΒΕ ότι θα τους προστατεύσουν με συγκεκριμένα μέτρα από τα πολυκαταστήματα και τα άλλα επιχειρηματικά μεγαθήρια, θα στήριζαν τους συνεταιρισμούς.

- Θα έλεγαν στην αγροτιά ότι δε θα πειθαρχήσουν στις επιταγές της ΕΕ, της ΚΑΠ και της ενδιάμεσης αναθεώρησης.

- Θα δήλωναν στον ελληνικό λαό ότι θα γυρίσουν τα ελληνικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν, τη Βοσνία και όπου αλλού έχουν στείλει απεσταλμένους, ότι δε θα στείλουν στρατιώτες στο Ιράκ και ότι δε θα επιτρέψουν να αναλάβει το ΝΑΤΟ τη φρούρηση των Ολυμπιακών Αγώνων.

- Θα δεσμεύονταν να καταργήσουν συμφωνίες που εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ, στην ΕΕ.

Τίποτε από αυτά δεν είπαν.

Αντίθετα, και οι δύο υποσχέθηκαν στους επιχειρηματίες ότι θα τους δώσουν νέα προνόμια, νέα δικαιώματα για κερδοφορία εντός και εκτός Ελλάδας. Υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν τη Θεσσαλονίκη λάντζα του κεφαλαίου.

Σήμερα όμως, πριν από τη συγκέντρωση της Λάρισας και 5 μέρες πριν από τις εκλογές, ο Γ. Παπανδρέου θυμήθηκε ότι υπάρχουν χρήματα, εκεί που κατηγορούσε το ΚΚΕ ότι πλειοδοτεί και ότι χρήματα δεν υπάρχουν! Και εξάγγειλε μέτρα για τις αγροτικές συντάξεις! Πρόκειται για απάτη! Καμιά σημασία να μη δώσει κανείς στις υποσχέσεις.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ, που πίστεψαν ότι ο Γ. Παπανδρέου θα γυρίσει το ΠΑΣΟΚ στα χρόνια '74-'81.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ανέλαβε για να γυρίσει πίσω, αλλά για να πάει ακόμα πιο μπροστά, πιο αντιλαϊκά. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Τα οράματα που προβάλλει είναι ένα άδειο πουκάμισο, γι' αυτό και είναι επικίνδυνα. Το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαγωνίζονται ποιο θα πάρει την τελική πρόκριση των βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών με τις καλύτερες και ισχυρότερες διασυνδέσεις με το μεγάλο ξένο κεφάλαιο, τις διευρωπαϊκές και διατλαντικές συνδέσεις τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κόντρα σ' όλες τις όψεις του ίδιου νομίσματος... (2008-04-01 00:00:00.0)
Γυρίστε την πλάτη σ' όσους στηρίζουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις (2007-04-26 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο ενάντια στον τρομονόμο (2004-06-18 00:00:00.0)
Κερδισμένη ψήφος η ψήφος στο ΚΚΕ (2004-03-02 00:00:00.0)
Κάλεσμα για ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης (2003-05-10 00:00:00.0)
Να επιστραφεί στο δημόσιο η ΑΓΕΤ (1996-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ