Τρίτη 2 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κόκκινο στην κάλπη, στις 7 του Μάρτη

Πλημμύρισε η πλατεία Αριστοτέλους από την απόφαση χιλιάδων και χιλιάδων που δηλώνουν «παρών» στον αγώνα για την ανατροπή όσων δυναστεύουν την εργατική τάξη και τα φτωχομεσαία λαϊκά στρώματα

Motion Team

«Γι' αυτό εμπρός μαρς αριστερά, η θέση σου εκεί, στο μεγάλο το μέτωπο της εργατιάς...». Οι στίχοι του ποιητή απλώνονταν πάνω από την κατάμεστη από κόσμο πλατεία Αριστοτέλους, την ώρα που στην εξέδρα έπαιρναν ήδη θέση δίπλα στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Α΄ και Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, άξιοι, πρωτοπόροι και συνεπείς αγωνιστές του εργατικού, λαϊκού και αγροτικού κινήματος, δάσκαλοι και δημιουργοί των Γραμμάτων και των Τεχνών. Μια συγκέντρωση που σφραγίστηκε από την παρουσία χιλιάδων ανθρώπων, αποφασισμένων να σταθούν κόντρα στο ρεύμα, πλάι στο ΚΚΕ, στο κόμμα της πραγματικής αμφισβήτησης και να ρίξουν κόκκινο στην κάλπη, ανοίγοντας το δρόμο για το ελπιδοφόρο αύριο.

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη χτες το βράδυ έγραψε ιστορία για την πόλη. Χρέωσε βαριά για τη δουλιά που πρέπει να γίνει ώρα την ώρα πια μέχρι και την κάλπη.

Η συγκέντρωση έκλεισε δυναμικά, με τα κόκκινα λάβαρα χιλιάδων νεολαίων να σχίζουν τον αέρα, δείχνοντας το δρόμο που πρέπει να βαδίσει η νέα γενιά που δε βολεύεται μέσα στο μέλλον που τους ετοιμάζει το μαύρο μέτωπο της πλουτοκρατίας και του «πολιτικού προσωπικού» της.

Εκλεισε όπως συγκλονιστικά άρχισε, όταν στην αρχή της ομιλίας της η Αλέκα Παπαρήγα ανακοίνωσε τον νέο κατάλογο των νεκρών εργατών που έπεσαν θύμα στα κάτεργα της εργοδοσίας. Και ζήτησε από το λαό να καταδικάσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που με την πολιτική τους ρίχνουν στο θάνατο τους εργάτες. «Πώς να σιωπήσουμε σήμερα, πώς να μην οργιστούμε όταν σε μια μέρα θρηνούμε πέντε νέα θύματα στο βωμό του κέρδους; Τους τρεις ναυτικούς στις ακτές της Βιρτζίνια, τον εργάτη της ΛΑΡΚΟ, τον εργάτης της ΔΕΗ του Αλιβερίου. Πέντε νέα εργατικά ατυχήματα για τους κεφαλαιοκράτες. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στα κέρδη, αλλά και πρωταθλήτρια στα εργατικά ατυχήματα. Πρέπει να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται. Οχι άλλο εργατικό αίμα».


«Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη», ήρθε η απάντηση από το μέγα πλήθος. Και η νεολαία λίγο αργότερα απαντούσε στο κάλεσμα της Αλέκας Παπαρήγα να ρίξουν μαύρο στο δικομματισμό, τραγουδώντας «στις 7 του Μάρτη θα 'ναι ωραία μέρα, κόκκινο το μήνυμα από τη νεολαία».

Ολη η συγκέντρωση ήταν ένας διαρκής διάλογος, με τον εργαζόμενο λαό να δίνει τη δική του αποφασιστική απάντηση σε κάθε αλήθεια, σε κάθε ψέμα που αποκαθηλώνονταν από τον καθαρό, χωρίς ροζ περικοκλάδες, λόγο του ΚΚΕ. «ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝασπισμός ψηφίσανε το Μάαστριχτ, πληρώνει ο λαός», ήταν η απάντηση όταν η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που βιώνει ο λαός μας από την εφαρμογή των οραμάτων της ΕΕ, της ΟΝΕ, του ευρώ, των προγραμμάτων σύγκλισης.

Και η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε ο καθένας και η καθεμιά να κάνει ένα βήμα μπροστά. Να δει σε ποιο μέλλον ανήκει: Στο εργατικό λαϊκό μέλλον ή στο μέλλον που υπόσχεται η πλουτοκρατία; Και κάλεσε να κάνουν την επιλογή τους, ψηφίζοντας ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ