Τρίτη 25 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Στη μάχη για να δυναμώσουμε το ΚΚΕ

Αποσπάσματα από το χαιρετισμό του Κώστα Καζάκου στη συγκέντρωση του Κόμματος στην Καλαμάτα

«Σε λίγες μέρες θα βρεθούμε και πάλι μπροστά από τις κάλπες. Στις εθνικές εκλογές ο λαός έδωσε λίγη δύναμη παραπάνω στο ΚΚΕ. Αλλά ο περισσότερος κόσμος παρέμεινε εγκλωβισμένος στα κόμματα του δικομματισμού. Αυτή τη φορά η απάντηση πρέπει να είναι περισσότερο κόκκινη και το ΚΚΕ να είναι πιο ισχυρό.

Γιατί είναι το μόνο κόμμα που αταλάντευτα και αποφασισμένα σε όλη την ιστορία του στέκεται στο πλευρό του λαού και αγωνίζεται για τα συμφέροντά του».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε το σύντομο χαιρετισμό του στη συγκέντρωση στην Καλαμάτα ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος, από την Επιτροπή Στήριξης του ευρωψηφοδελτίου συνεργασίας του ΚΚΕ και συνεχίζοντας σημείωσε σχετικά: «Από τις εθνικές εκλογές μέχρι σήμερα μεσολάβησαν πολλά γεγονότα. Δεν υπάρχει κανείς στη χώρα και σε όλο τον κόσμο που να μην έχει συνειδητοποιήσει το απάνθρωπο και βάρβαρο πρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού αλλά και το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αλήθεια - αναρωτήθηκε - υπάρχει κανείς που δεν έχει καταλάβει ότι η ΕΕ δεν είναι ένωση των λαών της Ευρώπης αλλά είναι ένωση της ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας και ότι σκοπός της είναι να αρμέξουν και την τελευταία σταγόνα από τον ιδρώτα των εργαζομένων λαών της Ευρώπης;

Οποιοσδήποτε, με ελάχιστο πολιτικό αισθητήριο, δεν είναι εύκολο να καταλάβει πως οι εργαζόμενοι και τα μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας όχι μόνο δεν έχουν ωφεληθεί από την ΕΕ αλλά, αντίθετα, βρίσκονται βυθισμένοι αυτή τη στιγμή στη φτώχεια, στα χρέη, στην ανεργία, με λαϊκές ελευθερίες περιορισμένες και εργατικά δικαιώματα λεηλατημένα;

Στην αντίπερα όχθη, όλα τα χρήματα που ήρθαν από την ΕΕ, χρήματα των λαών, πήγαν στις τσέπες της πλουτοκρατίας, γιγαντώθηκαν τα κέρδη τους και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού στενάζει».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού και στα εγκλήματά του σε βάρος του λαού της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Παλαιστίνης κ.ά. σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της "νέας τάξης πραγμάτων", της ΕΕ. Ποιος δεν έχει καταλάβει ότι ο Μπους, ο Μπλερ και η παρέα τους δεν είναι τίποτε άλλο από μία συμμορία στυγνών δολοφόνων, ότι χειρότερος εγκληματίας σαν κι αυτούς δεν έχει να επιδείξει η σύγχρονη Ιστορία;».

«Αποτελεί επιτακτική ανάγκη - υπογράμμισε ο Κ. Καζάκος - η συνείδηση του λαού να ξυπνήσει και ο ίδιος να ξεσηκωθεί προκειμένου να αντισταθεί και πολεμήσει το θηρίο του κεφαλαίου που απειλεί όλους τους λαούς. Για την αντιμετώπιση αυτού του θηρίου ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και από τον ΣΥΝ, που, πότε με το ένα πόδι εδώ πότε με το άλλο πόδι εκεί, αλληθωρίζει προς την εξουσία, έχοντας αποδεχτεί όλες τις βασικές πολιτικές επιλογές της ΕΕ. Ακόμα και στο ζήτημα του Κυπριακού, όταν τόσο ο κυπριακός όσο και ο ελληνικός λαός είπαν ένα βροντερό ΟΧΙ στο "σχέδιο Ανάν", αυτοί προτίμησαν να συνταχθούν με τις μεγάλες δυνάμεις και να πουν "ναι" στα σχέδια των Αμερικανών και της ΕΕ. Μόνο το ΚΚΕ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και εξέφρασε τους πόθους και τις προσδοκίες των δύο λαών. Με πίστη, με δύναμη, με θάρρος αποδείξαμε ότι δεν υπάρχει ο μονόδρομος που θέλουν να επιβάλουν στο λαό. Υπάρχει η αντίσταση των λαών, που είναι ικανή να ανατρέψει αυτό το βάρβαρο καθεστώς και να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό.

Εμπρός, λοιπόν, δυναμικά στη μάχη για τις ευρωεκλογές με στόχο να δυναμώσουμε την άλλη φωνή, το ΚΚΕ, για να μπορεί από καλύτερες θέσεις να υπερασπίζεται τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του λαού και να ανατρέπει τις αντιλαϊκές αποφάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ