Τρίτη 25 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
«Μας τα παίρνει πίσω και με το παραπάνω»

«Το ΚΚΕ δε δεσμεύεται από τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της ΕΕ, από τις αποφάσεις του Μάαστριχτ, τις επιλογές της Λευκής Βίβλου, τις πολιτικές του Συμφώνου Σταθερότητας, της στρατιωτικοποίησης της ΕΕ και της δράσης με το ΝΑΤΟ». Δεσμεύεται μόνο από τη συνεπή υπηρεσία των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών, τις σταθερές προσπάθειες για τη δημιουργία προϋποθέσεων συγκρότησης ενός ευρωπαϊκού ριζοσπαστικού πόλου. Αυτά υπογράμμισε ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος της ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση που οργάνωσαν οι κομματικές οργανώσεις Καισαριανής στην πλατεία της πόλης.

Ο Ορ. Κολοζώφ τόνισε ότι η ΕΕ «δεν είναι μια συμμαχία που βάζει φρένο στις ΗΠΑ», ξεκαθαρίζοντας ότι ΗΠΑ και ΕΕ βρίσκονται σε πλήρη αρμονία, όσον αφορά στην καταπάτηση των συμφερόντων των εργαζομένων. Πίσω από την προπαγάνδα των τεράστιων κονδυλίων που παίρνει η χώρα κρύβεται η αλήθεια πως «αυτά που μας δίνει η ΕΕ, τα παίρνει πίσω και με το παραπάνω». Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με υπολογισμούς, για τα 42,4 δισ. ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα από το 1999 μέχρι το 2002 επιστράφηκαν 75,2 δισ. ευρώ.

Η συστράτευση με το ΚΚΕ δεν προϋποθέτει να είναι κανείς οπαδός του σοσιαλισμού, υπογραμμίστηκε, ενώ παράλληλα τονίστηκε, ότι «μπορούν να συναντηθούν μαζί μας και όσοι θέλουν να παλέψουν ενάντια σ' αυτή την πολιτική της ΕΕ, διατηρώντας τις όποιες πιθανές επιφυλάξεις ή τη διαφωνία τους στο ζήτημα της αποδέσμευσης». Εκλογική ενίσχυση στο ΚΚΕ σημαίνει καταδίκη των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που «συμβάλουν στην προώθηση των στόχων του μεγάλου κεφαλαίου», αλλά και τις διπροσωπίες του ΣΥΝ. Εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει πιο μαχητική διεκδίκηση σε Ελλάδα και Ευρώπη στόχων και μέτρων που ανακουφίζουν τους εργαζόμενους, ενίσχυση της πάλης για το δίκιο των λαών, κατέληξε ο Ορ. Κολοζώφ.

Ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης

Στο προεδρείο της συγκέντρωσης οι Γ. Κακουλίδης, Θ. Παπαμάργαρης και Ορ. Κολοζώφ
Στο προεδρείο της συγκέντρωσης οι Γ. Κακουλίδης, Θ. Παπαμάργαρης και Ορ. Κολοζώφ
Σύντομο χαιρετισμό στη χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Καισαριανής απηύθυνε ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης πρόεδρος της ΕΕΔΑ και μέλος της Επιτροπής Στήριξης του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ο Θ. Παπαμάργαρης σημείωσε ότι το ΚΚΕ, σε αντίθεση με όσους βλέπουν την ΕΕ σαν αναπόφευκτο μονόδρομο, βλέπει τις εκλογές στις 13 Ιούνη σαν την ευκαιρία, για να πούμε ότι αυτή η ΕΕ δεν είναι το δικό μας όραμα για το λαό, ότι αυτή η ΕΕ είναι αποδοτική μόνο για το κεφάλαιο και κυρίως ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει καμία βελτίωση. Κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΕΔΑ τόνισε ότι το οικοδόμημα της ΕΕ δεν μπορεί να αλλάξει από μέσα μπορεί μόνο να ανατραπεί κι η ανατροπή γίνεται μόνο με αγώνα, γι' αυτό πρέπει να στοιχηθούμε, «είμαστε όλοι μαζί με το ΚΚΕ για να πούμε στις 13 του Ιούνη ακόμα ένα βροντερό ΟΧΙ στον ευρωμονόδρομο».

Ο Γιώργος Κακουλίδης

«Η Ευρώπη είναι μια πολεμική μηχανή», είπε, μιλώντας στη χτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καισαριανή ο ποιητής και μέλος της Επιτροπής Στήριξης του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ, Γιώργος Κακουλίδης. «Η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη γλώσσα ούτε με το "χρόνο" των Ευρωπαίων γιατί οι Ελληνες έχουν άλλη αίσθηση της ζωής και ευτυχώς το συνοικέσιο της συμφοράς δεν έχει ακόμα εξελιχθεί σε γάμο», τόνισε στο χαιρετισμό του. Τέλος, ο Γ. Κακουλίδης σημείωσε ότι στις 13 Ιούνη «ψηφίζουμε ΚΚΕ όχι γιατί έχει μια ιδέα για την ΕΕ, αλλά γιατί ξέρει τι πραγματικά είναι η ΕΕ. Ψηφίζουμε ενάντια σε μια πολεμική μηχανή. Ψηφίζουμε ΚΚΕ γιατί δεν είμαστε συνένοχοι στα εγκλήματα της ΕΕ, γιατί μεταφέρει τη φωνή μας όπως εμείς θέλουμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενας χρόνος από τον πρόωρο χαμό του κομμουνιστή Καισαριανιώτη ποιητή (2022-10-15 00:00:00.0)
Τίμησε τον ποιητή Γιώργο Κακουλίδη (2017-04-27 00:00:00.0)
Σήμερα η εκδήλωση - αφιέρωμα στον Γιώργο Κακουλίδη (2017-04-26 00:00:00.0)
Η Καισαριανή τίμησε τον Γιώργο Κακουλίδη (2001-06-08 00:00:00.0)
Παραβρέθηκαν (2001-01-30 00:00:00.0)
Η Συντονιστική Επιτροπή (2000-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ