Τρίτη 25 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Περιοδεία σε πλοία και ξενοδοχεία της Κέρκυρας

Με ναυτεργάτες των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα συνομίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γ. Τούσσας, κατά την περιοδεία του στο νησί το περασμένο Σάββατο το πρωί. Ο Γ. Τούσσας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ, που υποτακτικά ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μειώθηκαν δραστικά οι θέσεις εργασίας των ναυτεργατών της Ελλάδας, αλλά και όλων των κρατών - μελών της ΕΕ.

«Οι ναυτεργάτες, είπε χαρακτηριστικά, δεν μπορούν να επιλέγουν με τα κριτήρια των εφοπλιστών που επιλέγουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ούτε να εμπιστεύονται τη διπλοπροσωπία του ΣΥΝ. Αλλά με ισχυρό ΚΚΕ θα μπορέσουν να οργανώσουν από καλύτερες θέσεις την αντίσταση και να εμποδίσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα, να συμβάλουν στη δημιουργία των προϋποθέσεων της οικοδόμησης του Λαϊκού Μετώπου, της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, για την ικανοποίηση των αναγκών των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Στα ξενοδοχεία

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας επισκέφτηκε, επίσης, δύο μεγάλα ξενοδοχεία στην Κέρκυρα, το «Κορφού Παλάς» και το «Κέρκυρα Γκολφ» και μίλησε στους ξενοδοχοϋπάλληλους, την ώρα του διαλείμματος. Να σημειωθεί πως τα μεγάλα ξενοδοχεία γενικότερα έχουν μετατραπεί, τα τελευταία χρόνια, σε σύγχρονα κάτεργα. Εχουμε κατάργηση δικαιωμάτων και κάθε νομιμότητας, εξαντλητικά ωράρια, εντατικοποίηση της εργασίας με εξαντλητικούς ρυθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μια βδομάδα ένας ξενοδοχοϋπάλληλος, που εργαζόταν στο «Κορφού Παλάς», βρισκόμενος σε απόγνωση, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, εξαιτίας των πιέσεων που δεχόταν για απόλυση με δοσμένα τα δυσβάσταχτα οικονομικά του προβλήματα.

«Η ΕΕ δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Είναι συμμαχία τραπεζιτών, εφοπλιστών, βιομηχάνων, των μονοπωλίων», είπε ο Γ.Τούσσας για να υπογραμμίσει: «Πίσω από την κάλπη είσαι εσύ και η συνείδησή σου. Αν ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ που υλοποίησαν και υλοποιούν την πολιτική της ΕΕ είναι σα να τους επιβραβεύεις. Χρειάζεται οργανωμένος αγώνας. Ψήφος αντίστασης - ανυπακοής - απειθαρχίας ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Ενίσχυση του ΚΚΕ με την ψήφο και τον αγώνα μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η φιλεφοπλιστική πολιτική απειλεί τη ζωή στη θάλασσα (2010-01-08 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν για τη Σύμβαση (2009-06-17 00:00:00.0)
Με την πείρα των αγώνων στην κάλπη (2008-12-05 00:00:00.0)
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ για ναυτεργάτες, επιβάτες και περιβάλλον (2007-09-21 00:00:00.0)
Εχουμε εμπιστοσύνη στο κριτήριο των ναυτεργατών (2004-06-12 00:00:00.0)
Δουλιά με το "αλβανικό σύστημα"... (1997-07-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ