Τρίτη 25 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Λαϊκή ψήφος και πολιτική χειραφέτηση

Μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον που σου προτείνει να συνάψεις μαζί του επαγγελματική σχέση με τον όρο να τον αφήσεις να καθορίσει αυτός τα συμφέροντά σου; Μ' αυτό τον όρο ισοδυναμεί η εργατική ψήφος, είτε στο ΠΑΣΟΚ, είτε στη ΝΔ. Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι, για τους οποίους οι άνθρωποι που ανήκουν στην εργατική τάξη, όσοι εντάσσονται στα φτωχά μικρομεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού, δε θα πρέπει να ψηφίσουν τους δύο αυτούς αντιδραστικούς πολιτικούς εκπροσώπους της οικονομικής ολιγαρχίας. Εμείς θα σταθούμε μόνο στην οικονομική πτυχή της προβληματικής αυτής.

Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, γιατί είναι τα δύο κόμματα που έχουν σαν ιδεολογική τους κορωνίδα την υπεράσπιση της ...ελεύθερης αγοράς. Ο παραπλανητικός και αντιδραστικός αυτός όρος, είναι σήμερα ο ακρογωνιαίος λίθος ενός οικονομικού οικοδομήματος που δικαιολογεί την πιο ανελέητη ληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, τα εκρηκτικά καπιταλιστικά κέρδη, την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, την ολοένα μεγαλύτερη συγκέντρωση πλούτου από τη μια μεριά και φτώχειας από την άλλη. Ποτέ η αντίθεση πλούτου και φτώχειας δεν ήταν στην Ελλάδα τόσο οξυμένη και τόσο ακραία, και αυτό ακριβώς οφείλεται στις πολιτικές που υπερασπίζονται την «ελεύθερη αγορά».

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να καταδικάσουν τα δύο αυτά αντιδραστικά κόμματα, γιατί αν κάνουν το λογαριασμό, θα δουν ότι όλα αυτά τα χρόνια που εφαρμόζονται οι πολιτικές του ευρωμονόδρομου, έχουν χάσει ήδη πάρα πολλά. Χάρη στις πολιτικές της ΟΝΕ, δικαιολογήθηκαν τα άγρια προγράμματα λιτότητας, ξεπουλήθηκε αντί πινακίου φακής η δημόσια περιουσία, προκειμένου να διευκολύνεται η συσσώρευση του κεφαλαίου, οι επιχειρήσεις που έχουν ιδιωτικοποιηθεί παίζουν σήμερα κερδοσκοπικά παιγνίδια (τιμολόγια ΟΤΕ, ΔΕΗ) με θύματα τους εργαζομένους. Η δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση υπονομεύεται. Σήμερα, η Ελλάδα έχει «ευτυχείς» συνταξιούχους που επιβιώνουν με 414 ευρώ σύνταξη. Η δημόσια Παιδεία εμπορευματοποιείται και υποτάσσεται στις επιδιώξεις των επιχειρήσεων. Η δημόσια Υγεία κατεδαφίζεται. Οι ιδιωτικές δαπάνες Υγείας αποτελούν σήμερα το 44% των συνολικών δαπανών. Τα δημόσια νοσοκομεία πολιορκούνται από τους προμηθευτές και τους άλλους εμπόρους της Υγείας. Η ανεργία, χάρη στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, καλπάζει, οι «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις έχουν μετατρέψει εκατομμύρια εργαζόμενους σε είλωτες και δουλοπάροικους των κεφαλαιοκρατών.

Τα λαϊκά στρώματα θα πρέπει να καταδικάσουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τα δύο αυτά κόμματα της αντίδρασης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, η κακή κατάσταση που βιώνουν σήμερα, αύριο θα γίνει πολύ χειρότερη... Οι τελευταίες Σύνοδοι της ΕΕ, η Εκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας προειδοποιούν... Ερχεται νέα λαίλαπα. Στόχος μια ακόμα περισσότερο ...ελαστική αγορά εργασίας, νέες αντεργατικές παρεμβάσεις στην κοινωνική ασφάλιση, ανελέητη ακρίβεια, νέα προνόμια στις επιχειρήσεις και στο βάθος... άγρια λιτότητα.

Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να κάνουν το αποφασιστικό βήμα στην πολιτική τους χειραφέτησης. Να εγκαταλείψουν μαζικά τα κόμματα - δημίους των συμφερόντων τους, να ψηφίσουν μαζικά ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ