Τρίτη 25 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Οι άρχοντες του σκότους

Πριν από λίγα χρόνια, οι πιλότοι της αμερικανικής «ειρηνευτικής» δύναμης, στο Κόσσοβο, βομβάρδισαν και διέλυσαν κυριολεκτικά, μια φάλαγγα από τρακτέρ, που κουβαλούσαν στις καρότσες τους δεκάδες οικογένειες, γυναικόπαιδα και αμάχους, που προσπαθούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, πράγμα που ήταν έξω από τα σχέδια και τους σκοπούς των ΑμερικανοΝΑΤΟικών πολεμοκάπηλων. Οταν, μετά το μακελειό, οι ...γενναίοι πιλότοι της υπερδύναμης ρωτήθηκαν, γιατί βομβάρδισαν τα τρακτέρ των ταλαίπωρων Κοσσοβάρων, αυτοί (που, σημειωτέον, με τα υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, που διαθέτουν, έχουν τη δυνατότητα να διακρίνουν στο έδαφος ακόμα και το κεφάλι μιας καρφίτσας), απάντησαν, με ...αφοπλιστική απλότητα, ότι τα βομβάρδισαν γιατί τα πέρασαν για τανκς (!) του κακού Μιλόσεβιτς.

Πριν από λίγες μέρες, ένα χωριό του Ιράκ, όπου, στο γαμήλιο γλέντι, συνηθίζουν να ρίχνουν «μπαλωθιές», όπως το κάνουν και οι συμπατριώτες μας εδώ στην Κρήτη, δέχτηκε καταιγισμό πυρών από τα ελικόπτερα του πλανητάρχη Μπους, «ελευθερωτή» του ιρακινού λαού, με αποτέλεσμα η γαμήλια τελετή να μετατραπεί σε τραγωδία, με 50 νεκρούς και 200 περίπου τραυματίες. Εδώ, οι αποχαλινωμένοι «Ράμπο» της υπερδύναμης δικαιολόγησαν τη φρικτή τους πράξη, χαρακτηρίζοντάς την ως ...αυτοάμυνα, επειδή, λέει, τα ελικόπτερά τους δέχτηκαν πυρά «από εδάφους» (!). Ο δε «αρμόδιος» Αμερικανός αξιωματούχος, που ρωτήθηκε σχετικά, δε δυσκολεύτηκε καθόλου να δώσει την απάντησή του. «Ε, τι να κάνουμε», είπε, «σε όλους τους πολέμους γίνονται τέτοια λάθη» (!!!).

Λοιπόν, τι να πούμε τώρα, φίλε αναγνώστη, γι' αυτούς τους «άρχοντες του σκότους», που, αποθρασυμένοι και ασύδοτοι, τσαλαπατώντας βάναυσα κάθε κανόνα ανθρωπιάς και περιφρονώντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, βάλθηκαν να βομβαρδίζουν αδιάκριτα και να καταστρέφουν κάθε χώρα και κάθε λαό, που μπαίνει εμπόδιο στα κοσμοκρατορικά τους σχέδια; Τι να πούμε γι' αυτό το φρικτό και απαίσιο καπιταλιστικό σύστημα, που τώρα διανύει το τελευταίο του στάδιο, το στάδιο του ιμπεριαλισμού, και κινδυνεύει να καταρρεύσει κάτω από το βάρος των ίδιων των αντινομιών του... Που έχει επιλέξει και «θεοποιήσει» τον πόλεμο, γιατί μονάχα σ' αυτόν βλέπει πια τη σανίδα της σωτηρίας του. Να πούμε μόνον ότι, ασφαλώς, οι αποκτηνωμένοι «Ράμπο» αυτής της παγκόσμιας συμμορίας των δολοφόνων δε θα μπορούσαν να διαπράττουν, ατιμωρητί, τις πρωτοφανούς βαρβαρότητας πράξεις τους, αν υπήρχε απέναντί τους το αντίπαλο δέος της μεγάλης Σοβιετικής Ενωσης και του σοσιαλιστικού στρατοπέδου, που οι ανάξιοι και άφρονες «Ηρόστρατοι» - προδίνοντας την ίδια την πατρίδα τους - το υπονόμευσαν «εκ των έσω» και συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανατροπή του.

Αλλά, όπως το είπε και ο ποιητής, «δεν αποπαίδισεν η πλάση». Οι λαοί της Γης, η μόνη μεγάλη και ανίκητη υπερδύναμη, θα ορθώσουν ξανά το κυκλώπειο μπόι τους, και «θα καμακώσουν το θεριό/ με το καμάκι του ήλιου».


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ