Τρίτη 25 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
«Εχουμε δικαίωμα να ζητάμε την ψήφο σας»

Οι χαιρετισμοί του Π. Γαλανόπουλου και του Κρ. Κυριαζή

Ο Κρ. Κυριαζής
Ο Κρ. Κυριαζής
«Εμείς οι κομμουνιστές έχουμε το δικαίωμα και σε αυτές τις εκλογές να ζητήσουμε την ψήφο σας, γιατί έγκαιρα αποκαλύψαμε ότι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και γιατί οργανώσαμε την αντίσταση κατά των συνεπειών που γεννάει αυτή η πολιτική». Με αυτή την απαίτηση απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους ο Π. Γαλανόπουλος, πρόεδρος της ΟΒΣΑ, από την Επιτροπή Στήριξης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Στη συνέχεια του χαιρετισμού του αναφέρθηκε στην άνιση αντιμετώπιση των ΕΒΕ από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στη βάση της πολιτικής που επιβάλλει η ΕΕ. Μια πολιτική που ευνοεί την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου και το πριμοδοτεί μέσα από την καταλήστευση του εισοδήματος και των μικρών ΕΒΕ. Τέλος, αναφερόμενος στις ηγεσίες των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ τόνισε ότι «έχουν δημιουργήσει ένα μπλοκ σε αντιδραστική κατεύθυνση στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ» και κατέληξε ότι με την ενίσχυση του ΚΚΕ θα επιταχυνθούν οι διεργασίες για την άνοδο του συνδικαλιστικού κινήματος, την ανάπτυξη των αγώνων, τη δημιουργία μετώπου πάλης για την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας και για τη λαϊκή οικονομία.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση δε βλάπτει μόνο σοβαρά την υγεία, αλλά και τις "μικρομεσαίες" επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις ατομικές και τις οικογενειακές. Και δεν το κάνει μόνο στην Ελλάδα, το κάνει σε ολόκληρη την ΕΕ», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Κ. Κυριαζής, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις - συνέχισε - μετά τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ιδιαίτερα μετά την έντονη προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, νομίζω ότι δίνουν σε όλους μας μια απόδειξη για το πώς εξελίσσεται η σημερινή ΕΕ, για το πώς εξελίσσονται η ελληνική οικονομία και η οικονομία κάθε χώρας. Πολλοί μάς κατηγορούν γιατί προτείνουμε μια σχεδιασμένη οικονομία, αλλά τελικά είναι καταδικασμένη αυτή η ελεύθερη οικονομία, μέσα από τους κανόνες της ελευθερίας της αγοράς, να οδηγηθεί σε μια μονοπωλιακή οικονομία, σε μια ολιγοπωλιακή οικονομία, όπου τελικά ο σχεδιασμός υπάρχει αλλά για το κέρδος των λίγων».

Ο Π. Γαλανόπουλος
Ο Π. Γαλανόπουλος
Τέλος, ο Κ. Κυριαζής χαρακτήρισε «κίβδηλη διακήρυξη» όσα λέγονται από την ΕΕ και τα κόμματα της ευρωυποταγής για την «επιχειρηματικότητα» που είναι η μεταφορά της ανεργίας στο χώρο των ΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ