Τρίτη 25 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ

Σε συγκέντρωση του Κόμματος στο Κολωνό μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Προεκλογική συγκέντρωση μπροστά στις επικείμενες εκλογές πραγματοποίησαν χτες οι Κομματικές Οργανώσεις Βοτανικού, Μεταξουργείου και Κολωνού στην Πλατεία «Σωτήρη Πέτρουλα» του Κολωνού. Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Χρήστος Μαργανέλης, μέλος της επιτροπής στήριξης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Τονίζοντας, ανάμεσα στ' άλλα, σε ποιους απευθύνεται το ΚΚΕ, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε:

«Απευθυνόμαστε:

  • Στους ψηφοφόρους της ΝΔ και τους καλούμε να ΜΗΝ πέσουν στην παγίδα να δώσουν κι άλλη πίστωση χρόνου στη ΝΔ. Οση μεγαλύτερη πίστωση χρόνου δίνουν στη ΝΔ, τόσο πιο άγρια θα είναι τα μέτρα που θα ακολουθήσουν και η επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα, όταν εκτιμήσει ότι έφτασε ο κατάλληλος χρόνος, για να δείξει τα κοφτερά δόντια της! Ηδη η πολιτική της είναι ξεκάθαρη υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου. Και το πρόγραμμά της και οι προγραμματικές της δηλώσεις και όλες της οι παρεμβάσεις μέχρι σήμερα αποδεικνύουν ότι όσοι είχαν αυταπάτες για αλλαγή πολιτικής γρήγορα διαψεύδονται, αφού πρόκειται για μια απλή εναλλαγή κομμάτων που έχουν ίδια στρατηγική πολιτική στα βασικά ζητήματα που αφορούν το λαό και τη νεολαία. Αυτό αποδεικνύει και το τελευταίο ταξίδι Καραμανλή στις ΗΠΑ καθώς και ολόκληρη η πολιτική και πρακτική της ΝΔ μέσα στην ΕΕ.

Ο Χρήστος Μαργανέλης
Ο Χρήστος Μαργανέλης
Απευθυνόμαστε:

  • Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και τους λέμε να εγκαταλείψουν ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά στις ευρωεκλογές το κόμμα που ευθύνεται για τις αντιλαϊκές επιλογές σε βάρος των εργατών, των αγροτών, της νεολαίας για μια εικοσαετία. Να γυρίσουν την πλάτη στην ηγεσία του που προσπαθεί ματαίως να αποκτήσει ξανά φιλολαϊκό δήθεν προφίλ, τώρα που πέρασε στην αντιπολίτευση, ενώ έχει βαθιά αντιλαϊκή πολιτική. Δεν ξεχνάμε το ρόλο τους στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στους πολέμους, στους τυχοδιωκτισμούς, στην καταστολή, στα λαϊκά δικαιώματα, στα μεροκάματα, στην ασφάλιση, στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, τα γιες μεν στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, τη στάση τους στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στην Κύπρο πρόσφατα με το «σχέδιο Ανάν».

Απευθυνόμαστε:

  • Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα εκείνους που νιώθουν ότι εξαπατήθηκαν με τις προεκλογικές υποκρισίες περί «ενότητας της αριστεράς» που αποδείχτηκαν, όπως σωστά προειδοποιούσε το ΚΚΕ, «φτερό στον άνεμο», κομπίνα ολκής για το κλέψιμο της ψήφου τους. Σε όλους τους αριστερούς, που δε συμβιβάζονται με την ευρω-λαγνεία, με τη μοιρολατρία, το ραγιαδισμό, τους ευρωστρατούς και τα ευρωσυντάγματα, τα ευρωπαϊκά κόμματα και τον κοσμοπολιτισμό της ανανέωσης της υποταγής, της πολιτιστικής ξεφτίλας! Τους καλούμε να μην εμπιστευτούν αυτό το κόμμα που οι ευρωβουλευτές του ψήφιζαν υπέρ του Ευρωσυντάγματος, υπέρ του «σχεδίου Ανάν», που δεν πήραν θέση όταν πέρασε το κατάπτυστο εκείνο ψήφισμα της ΕΕ κατά της Κούβας, και τόσα άλλα.

Μπροστά στην κάλπη, ο λαός μας έχει ακριβώς να επιλέξει ανάμεσα στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της ευρωυποταγής που είναι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, και στο ΚΚΕ, που θέλουμε και επιδιώκουμε, να παλέψουμε ενάντια στις επιλογές αλλά και συνολικά ενάντια στην ίδια την ιμπεριαλιστική Ενωση με συνέπεια και σταθερότητα...».

Ο Χρήστος Μαργανέλης

Ο Χ. Μαργανέλης, στο χαιρετισμό του, τόνισε πως καθημερινά ο λαός βιώνει τι πραγματικά σημαίνει Ευρωπαϊκή Ενωση και στη χώρα μας και πως πρόκειται για μια ένωση καπιταλιστικών χωρών, όπου οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Η θέση της Ελλάδας από τότε που εντάχθηκε στην ΕΕ είναι χειρότερη από ό,τι ήταν πριν, είπε χαρακτηριστικά, αφού το 20% των Ελλήνων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Στο ερώτημα «ποιοι ευθύνονται για αυτή την πραγματικότητα», ο Χ. Μαργανέλης είπε πως κύριοι υπεύθυνοι είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που υπακούουν στις εντολές του διευθυντηρίου των Βρυξελλών.

Αναφερόμενος στο Συνασπισμό τόνισε πως το Μάαστριχτ δεν ήταν ένα απλά στιγμιαίο ολίσθημα το οποίο στη συνέχεια διόρθωσε. «Μετά την παταγώδη αποτυχία του εγχειρήματος της ενότητας της Αριστεράς που σκόρπισε απογοήτευση στους αριστερούς, έρχεται τώρα με το ευρωκόμμα να ολοκληρώσει τη συνδιαχειριστική του προοπτική και να επιβεβαιώσει το συμπληρωματικό του ρόλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ