Τρίτη 25 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ
Οι λαοί δεν έχουν κανένα όφελος από την ΕΕ

«Η πολιτική της ΕΕ βλάπτει τους λαούς. Και ο μόνος δρόμος προς όφελος του λαού είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για να πάρει αυτός την εξουσία στα χέρια του. Γι' αυτό καλούνται ο λαός και η νεολαία να ενισχύσουν το ΚΚΕ βάζοντας έτσι ένα λιθαράκι στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου, που θα διεκδικήσει λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσσανδράκης, εκ νέου υποψήφιος, στις ομιλίες-συζητήσεις που οργάνωσε η ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Αγρινίου και στα ΤΕΙ Μεσολογγίου χτες το πρωί.

Πλούσια ήταν η συζήτηση που έγινε στο ΤΕΙ Μεσολογγίου πάνω στις ερωτήσεις των σπουδαστών. Το ενδιαφέρον τους επικεντρώθηκε στο ευρωπαϊκό αριστερό κόμμα, στο ρόλο του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο και στη σχέση του με τα άλλα κομμουνιστικά, προοδευτικά κόμματα. Ειδικά στο Πανεπιστήμιο του Αγρινίου έγινε συζήτηση για την αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών ως ισότιμων με τις σχολές των Πανεπιστημίων. Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι η υπουργός Παιδείας, Μ. Γιαννάκου, δεν έχει κανένα λόγο να φωνάζει για το θέμα, καθώς το κόμμα της, η ΝΔ, κατέθεσε τρεις τροπολογίες στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις οποίες απαγορεύουν σε χώρα-μέλος της ΕΕ να μην αναγνωρίσει τίτλο που προέρχεται από καθεστώς δικαιόχρησης. Κάποιες από τις τροπολογίες έγιναν δεκτές από το Συμβούλιο των υπουργών, ενώ αναμένεται να γίνει και δεύτερη ανάγνωση της θέσης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Υστερα από συζήτηση με τους σπουδαστές και το προσωπικό του Πανεπιστημίου Αγρινίου η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πληροφορήθηκε ότι η χρηματοδότησή του από τα ΕΠΕΑΕΚ λήγει στις 31 του Αυγούστου 2004. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό. Το μεγαλύτερο μέρος τους είναι συμβασιούχοι και οι συμβάσεις λήγουν άμεσα. Το ίδιο ισχύει και για το ΤΕΙ Μεσολογγίου σε σχέση με το διοικητικό και διδακτικό προσωπικό. Επίσης, σοβαρό είναι το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης, όπως επισήμανε η διεύθυνση του Ιδρύματος στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ