Τρίτη 25 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Μαζί στο δρόμο της απειθαρχίας

Σε συγκέντρωση με πρώην μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Κορυδαλλό μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Μπορεί να μην συμφωνούμε σε όλα, αλλά, σε μια κατεύθυνση αμφισβήτησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και συζήτησης των διαφωνιών μας, μπορούμε να βαδίσουμε μαζί με χιλιάδες αγωνιστές, στη γραμμή της αντίστασης, της απειθαρχίας και της ανυπακοής, που σημαίνει αντιπαράθεση με τη γραμμή της υποταγής και της μοιρολατρίας και σηματοδοτεί τη διεκδίκηση των αιτημάτων πάλης.

Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ, μιλώντας την Κυριακή το μεσημέρι σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟ Κορυδαλλού με πρώην μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το Κόμμα και να παλέψουν μαζί ενάντια στο βασικό αντίπαλο των λαϊκών δυνάμεων, την ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι, τόνισε, πρέπει να δουν όλα όσα σε βάρος τους υλοποιήθηκαν μέσα στην ΕΕ από το 1990 μέχρι σήμερα και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να δουν την κατάργηση θεμελιακών δικαιωμάτων τους τα οποία κατακτήθηκαν με αγώνες και στη θέση τους μπήκε η υποαπασχόληση, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και το πέρασμα στις ατομικές συμβάσεις και διαπραγματεύσεις, την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης. Την ένταση, επίσης, της καταστολής για τον περιορισμό των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, αφού οι κυρίαρχες δυνάμεις στην ΕΕ εκτιμούν τον κίνδυνο ξεσηκωμού των εργαζομένων καθώς και τη θέση της ΕΕ απέναντι στους πολέμους όπου, παρά τις όποιες αντιθέσεις της με τις ΗΠΑ, το ζήτημα είναι ποιος θα πάρει περισσότερα από το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ τόνισε ότι είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση που διαμορφώθηκε, αφού υλοποίησαν και υλοποιούν τις αντιλαϊκές αυτές πολιτικές. Από την πλευρά του ο ΣΥΝ, που συμφώνησε με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη Λευκή Βίβλο, στην ουσία συμφωνεί με την πολιτική του κεφαλαίου. Μετά μπορεί να διαμαρτύρεται, αλλά έχει στηρίξει την πηγή του κακού και έχει ευθύνες γιατί στήριξε αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές και την ώρα που διαμορφωνόταν κλίμα υποταγής στο δήθεν ευρωμονόδρομο, συνέβαλε σ' αυτό και δημιούργησε συγχύσεις.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί κατηγορούν το ΚΚΕ για την αποδέσμευση από την ΕΕ, τόνισε ότι αυτή είναι θέση - κλειδί. Γιατί εμείς παλεύουμε για την ανατροπή του συστήματος. Μπορεί μια Ελλάδα που την κυριαρχία θα την έχει ο λαός και η οικονομία θα οργανώνεται με βάση την ευημερία του λαού, να συνυπάρχει στην ΕΕ που κυριαρχεί το κέρδος του μεγάλου κεφαλαίου; Αρα δεν μπορείς να συνυπάρχεις και απαιτείται η δημιουργία μετώπου των λαϊκών στρωμάτων για να διεκδικήσουμε ριζικές αλλαγές, την εξουσία του λαού, το σοσιαλισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσπαθούν να διαχειριστούν τη μιζέρια που προκαλεί η πολιτική τους (2014-09-06 00:00:00.0)
Να συναντηθούμε με χιλιάδες αγανακτισμένους ψηφοφόρους (2009-06-03 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ επενδύει στο λαό (2004-11-26 00:00:00.0)
Πιο στενός ο δεσμός του γαλλογερμανικού άξονα (2002-01-26 00:00:00.0)
Κρίσιμες πολιτικές μάχες (1998-06-12 00:00:00.0)
Μοχλός των εξελίξεων η πάλη του λαού (1997-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ