Τρίτη 25 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα χαλαρά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΗΛΑΔΗ, τι ακριβώς εννοούν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ όταν λένε ότι στις ευρωεκλογές υπάρχει «χαλαρή ψήφος»; Οτι δε βάζουν σε πλήρη ισχύ τους μηχανισμούς χειραγώγησης συνειδήσεων και ρουσφετιών μέσω του κράτους ή άλλων τρόπων, όπως στις εθνικές εκλογές;

Γιατί αυτό το υπονοούμενο, ότι οι πολίτες ψηφίζουν «υπεύθυνα» στις εθνικές εκλογές και πιο ...«ανεύθυνα» στις ευρωεκλογές, είναι μάλλον προσβλητικό για όσους θα προσέλθουν τις 13 του Ιούνη στις κάλπες.

Οσο για την ουσία του θέματος, αν τολμούν ας ανοίξουν μια πραγματική συζήτηση και μια πραγματική ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο και τι συμφέροντα εξυπηρετεί η ΕΕ. Ομως, δεν τους συμφέρει.

ΚΑΚΗ, αφερέγγυα και αναξιόπιστη η διαχείριση της προηγούμενης κυβέρνησης στο υπουργείο Οικονομίας, όπως μας έλεγε ο Γιώργος Αλογοσκούφης, αλλά φαίνεται ότι τα έσοδα της φορολογικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ δεν τον ...πειράζουν καθόλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, λόγω των ...ωριμάνσεων των εισοδημάτων και φυσικά λόγω της μη τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας έχουν να μαζεύουν γύρω στα 800 εκατομμύρια ευρώ μόνο από τους μισθωτούς.

Παρότι, λοιπόν, προεκλογικά την κατάγγελναν τη φορολογική αυτή πολιτική τώρα ευχαρίστως συλλέγουν τους ...καρπούς της και μάλιστα προαναγγέλλουν και νέους ελέγχους για τους μικροεπαγγελματίες. Ο προϋπολογισμός του 2004 έχει ανάγκες, βλέπετε.

ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ μας θα είναι από τον Οκτώβρη η γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου και στη διάθεσή τους (δηλαδή των κατασκευαστριών εταιριών) αντίστοιχα τα 10 ευρώ -όπως λέγεται... - που θα πρέπει να πληρώνουμε για να περνάμε απέναντι.

Το γιατί θα πρέπει να γίνονται έτσι τα πράγματα, σε μια χώρα που έχει εισπράξει δισεκατομμύρια ευρώ - υποτίθεται - από τα κάθε λογής «ευρωπακέτα» για την «ανάπτυξη των υποδομών» ενώ ταυτόχρονα οι πολίτες της φορολογούνται για τις δημόσιες επενδύσεις, παραμένει απορίας άξιον...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ