Τρίτη 25 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Ξέρουν από πρώτο χέρι τι τραβάνε

«Μπορεί οι εργαζόμενοι να μην ξέρουν το περιεχόμενο των συνθηκών και των κοινοτικών αποφάσεων, ξέρουν όμως από πρώτο χέρι τι τραβάνε στη ζωή τους από τη μείωση μισθών και συντάξεων, την παράταση δουλιάς μέχρι τα γεράματα, ξέρουν ότι χρειάζονται και ξοδεύουν περισσότερα για βασικές λαϊκές ανάγκες, αμείβονται όμως λιγότερο. Αυτές είναι οι πολιτικές της ΕΕ, που τα κόμματα του ευρωμονόδρομου υποστηρίζουν».

Τα παραπάνω τόνισε η Διαμάντω Μανωλάκου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας χτες σε συγκέντρωση της Οργάνωσης Ριζούπολης του ΚΚΕ στην Πλατεία Συρακουσών.

«Τώρα όμως - συνέχισε η ομιλήτρια - που αρχίζει και θολώνει η εικόνα της ΕΕ στη συνείδηση των εργαζομένων ψελλίζουν αοριστίες στις διακηρύξεις τους, μιλούν για "κοινωνικό Μάαστριχτ", για απασχόληση, αλλά πουθενά δεν αναφέρουν, ούτε δεσμεύονται φυσικά, για μόνιμη και σταθερή δουλιά, για καθολικό 35ωρο, 5ήμερο, 7ωρο, για δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, για δωρεάν κρατικούς παιδικούς σταθμούς, για δικαιώματα της μικρομεσαίας αγροτιάς και των ΕΒΕ».

Ο Δημήτρης Τριανταφύλλου

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση στη Ριζούπολη απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Δημήτρης Τριανταφύλλου, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ και περιβαλλοντιστής, που τόνισε ότι η ΕΕ «επισημοποίησε τον κεφαλαιοκρατικό της χαρακτήρα, έδειξε ότι δε θα είναι η Ευρώπη των λαών αλλά των κεφαλαιοκρατών, έδειξε και τον ιμπεριαλιστικό της χαρακτήρα. Αντί για προστασία του περιβάλλοντος και του καταναλωτή ήδη ενέδωσε στις πιέσεις της Αμερικής και επέτρεψε την εισαγωγή μεταλλαγμένων προϊόντων. Αντί για εξασφάλιση ειρήνης και ασφάλειας δε σταματήσαμε ούτε στιγμή να υφιστάμεθα την προκλητικότητα της Τουρκίας. Αντί για αλληλεγγύη στα κράτη - μέλη θυμηθείτε την εχθρική στάση προς τη χώρα μας σε κάποια εθνικά θέματά μας όπου θεωρούσαμε ότι είχαμε το δίκιο με το μέρος μας». Θύμισε ακόμα τη στάση της ΕΕ στους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, τη στάση της στο Κυπριακό και κατέληξε: «Δεν είναι τυχαίο το ότι συνεργαζόμαστε με το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ και εμείς δε θέλουμε μια τέτοια ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ