Τρίτη 25 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Το μεγάλο κεφάλαιο υπηρετεί ο ευρωμονόδρομος

Σε συγκέντρωση στο Παλατάκι Χαϊδαρίου μίλησε, χτες, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου

«Αυτό που θα μετρήσει την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών είναι εάν το ποσοστό της αντίστασης στην ΕΕ και της ευρωαπειθαρχίας θα είναι πιο ισχυρό, ώστε να επιταχυνθεί η διαμόρφωση ενός ριζοσπαστικού πόλου που θα αναδείξει την εναλλακτική λύση για μια Ελλάδα της ευημερίας της ειρήνης και της ανεξαρτησίας». Αυτό τόνισε, δίνοντας το στίγμα των επερχόμενων εκλογών, ο Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, χτες, σε προεκλογική συγκέντρωση στο Παλατάκι Χαϊδαρίου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπογράμμισε πως οι εργαζόμενοι «δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για τις πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τον ευρωμονόδρομο. Πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στις υποσχέσεις πως τάχα θα αγωνιστούν στην ΕΕ για τα συμφέροντα της Ελλάδας». Στη χώρα μας, συνέχισε, «όπως και στις υπόλοιπες, υπάρχουν τάξεις, οι εργάτες και οι κεφαλαιοκράτες, με αντίθετα συμφέροντα. Την ΕΕ τη δημιούργησε το μεγάλο κεφάλαιο και όποιος τη θεωρεί μονόδρομο υπηρετεί τα συμφέροντά του».

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου κάλεσε τους εργαζόμενους «να σπάσουν τη σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου για να εμποδίσουν τους λαούς ακόμη και να σκεφθούν πως υπάρχει δρόμος εκτός της ΕΕ του πολέμου, της λιτότητας και του αυταρχισμού. Υπάρχει και η αποδέσμευση απ' αυτή, για να χτιστεί μια άλλη Ελλάδα, στην οποία ο παραγόμενος πλούτος θα ανήκει στους εργαζόμενους».

Σ' αυτό το δρόμο, κατέληξε ο Θ. Παφίλης, «θα βαδίσουν αργά ή γρήγορα και άλλοι λαοί στις χώρες τους. Ετσι θα αρχίσει το ξήλωμα και το γκρέμισμα της σύγχρονης Ιεράς Συμμαχίας και θα δημιουργηθεί ένας άξονας, μια αλυσίδα χωρών - που δεν μπορεί κανείς από τώρα να προβλέψει - για να μπουν τα θεμέλια για μια Ευρώπη σοσιαλιστική».

Ο Απόστολος Συρίγος

Σύντομο χαιρετισμό αγώνα απηύθυνε εκ μέρους της Επιτροπής Στήριξης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές ο Απόστολος Συρίγος, δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού και επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Ενότητα» στο Δήμο Κορυδαλλού. Κάλεσε «κάθε Ελληνα δημοκράτη που προβληματίζεται, να αντισταθεί στις Σειρήνες του ευρωμονόδρομου. Να μην υπακούει στα ψευτοδιλήμματα με τα οποία προσπαθούν να τον παγιδέψουν και απείθαρχος απέναντι στο σύστημα που στήνεται γύρω του για να υποκλέψει την ψήφο του, να ψηφίσει το ψηφοδέλτιο του αγώνα για τα δικαιώματα των λαών της Ευρώπης. Να ψηφίσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ