Τρίτη 25 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ευρωμονόδρομος και υποκρισία

«Ο ελληνικός λαός μας έδωσε την εντολή να αλλάξουμε. Σεβόμαστε την εντολή του λαού. Είναι ξεκάθαρη και αφορά όλους μας. Διαχρονική αποστολή του ΠΑΣΟΚ είναι η αλλαγή». Ετσι ξεκινά η εισαγωγή (υπογραμμένη από τον Γ. Παπανδρέου) της διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές. Μάταια, όμως, θα αναζητήσουν ίχνη της όποιας αλλαγής όσοι διαβάσουν το σχετικό κείμενο. Η λογική του ευρωμονόδρομου, μαζί με ισχυρές και απροκάλυπτες δόσεις υποκρισίας και διγλωσσίας βάζουν και πάλι τη σφραγίδα τους, όπως συνέβαινε τόσα χρόνια τώρα.

Αναφέρουμε ένα από τα πολυάριθμα χαρακτηριστικά παραδείγματα: «Το ευρωπαϊκό νόμισμα, το ευρώ, και η νομισματική πολιτική της Ενωσης επίσης δεν αποτελούν όραμα αλλά μέσο πολιτικής. Πρέπει συνεπώς:

Να διασφαλίζουν με συνέπεια την αγοραστική δύναμη των πολιτών και να μην ενθαρρύνουν την αύξηση των τιμών ή φαινόμενα κερδοσκοπίας».

Αν αναρωτιέστε γιατί και ποιος φταίει, που τόσα χρόνια τώρα, και ιδιαίτερα στην περίοδο εισαγωγής του ευρώ, γίνεται (με συνέπεια) το ακριβώς αντίθετο, μόνο ...το ΠΑΣΟΚ δεν ευθύνεται γι' αυτό. Φταίνε οι τότε κυβερνήσεις και τα όσα συναποφάσιζαν στις Βρυξέλλες, με τους άλλους Ευρωπαίους κυβερνώντες. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμιά σχέση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ