Τρίτη 25 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταγγέλλει η ΚΟΘ του ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό της πόλης την προκλητική παρουσία του βοηθού γενικού γραμματέα πολιτικών υποθέσεων και ασφάλειας του ΝΑΤΟ Γκίντερ Αλντεμπερκ καθώς και του εκπροσώπου της κυβέρνησης των αρχιδολοφόνων των ΗΠΑ, πρέσβη Τόμας Μίλερ, με αφορμή το Φόρουμ για τη ΝΑ Ευρώπη που γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Και καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία, κάθε δημοκράτη, να συμμετέχει μαζικά στην εκδήλωση αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό που πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη στις 7 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου, και να διαδηλώσει αποφασιστικά την αντίθεσή του στην προκλητική παρουσία των εκπροσώπων του ιμπεριαλισμού στη Θεσσαλονίκη.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ, αναφέρει: «Η ανθρωπότητα παρακολουθεί αυτές τις μέρες με ανείπωτο αποτροπιασμό όχι μόνο τα ειδεχθή βασανιστήρια στο Ιράκ αλλά την καθημερινή σφαγή αμάχων στο Ιράκ και την Παλαιστίνη από τους Αμερικανοευρωπαίους ιμπεριαλιστές και την κυβέρνηση του Ισραήλ καθώς και την ωμή προσπάθεια επέμβασης ενάντια στο λαό της Κούβας.

Την ίδια ώρα ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας, το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των στρατιωτικοπολιτικών οργανισμών της αμερικάνικης και ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας συσκέπτονται στην πόλη μας για να διαμοιράσουν τον πλούτο των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με την "ευγενική" χορηγία της ALUMIL, της Coca- Cola, της Intracom, της Aegean Oil.

Επιβεβαιώνεται ότι αυτοί οι οργανισμοί, είτε πρόκειται για το ΝΑΤΟ, είτε για την ΕΕ, μοναδικό τους μέλημα έχουν την ασφαλή εξασφάλιση των κερδών του πολυεθνικού κεφαλαίου. Η εγχώρια πλουτοκρατία προσβλέπει στη συνεργασία μαζί τους, με σκοπό να καρπωθεί μέρος από τα οφέλη αυτά απομυζώντας ταυτόχρονα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, μέσω των 500 δισ. δρχ. από το Ελληνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, που έχει δρομολογηθεί από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στο λαό της Θεσσαλονίκης να αντισταθεί αγωνιστικά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, και να υπερασπιστεί το δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει ο ίδιος σε πιο κοινωνικό - πολιτικό σύστημα θέλει να ζήσει. Επίσης να καταδικάσει με την ψήφο του στις 13 Ιούνη τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που στρώνουν το δρόμο για το σφαγιασμό των λαών και των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ