Τρίτη 25 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ο «ανήξερος» κύριος Λοβέρδος

«Δεδομένης της σημερινής κατάστασης στην Κούβα, η ΕΕ αποφασίζει ομόφωνα:

  • Να περιορίσει τις διμερείς κυβερνητικές επισκέψεις υψηλού επιπέδου, να περιορίσει την προβολή της συμμετοχής κρατών - μελών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  • Να καλεί Κουβανούς αντιφρονούντες σε εορτασμούς εθνικών επετείων - να προβεί σε επαναξιολόγηση της κοινής θέσης της ΕΕ».

*

Αυτή η αισχρή απόφαση της ΕΕ κατά της Κούβας (πρόπλασμα όσων ακολούθησαν για ένταση του εμπάργκο κατά του Νησιού) λήφθηκε στις 5 Ιούνη 2003. Τότε, δηλαδή, που κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ. Τότε, δηλαδή, που την προεδρία στην ΕΕ είχε η Ελλάδα. Στη βάση αυτής της απόφασης, η ελληνική πρεσβεία στην Κούβα δεξιώθηκε στις 25 Μάρτη 2004 (επί ΠΑΣΟΚ) τους αντιφρονούντες - πράκτορες των ΗΠΑ στην εκδήλωση για την εθνική επέτειο.

*

Αφιερώνουμε εξαιρετικά την υπενθύμιση στον κύριο Α. Λοβέρδο.

Ο οποίος τότε ήτο υφυπουργός Εξωτερικών.

Αλλά προχτές (στον «Αλφα») έκανε τον ανήξερο για το ρόλο του κόμματός του ενάντια στην Κούβα. Εκανε τον ανήξερο για το ρόλο της ΕΕ απέναντι στην Κούβα. Και προφανώς θα είναι ...ανήξερος και για το γεγονός ότι στις 26 Αυγούστου 2003, ο τότε προϊστάμενός του και νυν πρόεδρός του, ο Γιώργος Παπανδρέου, ερμηνεύοντας την απόφαση της ΕΕ κατά της Κούβας, έφτασε να δηλώσει ότι απαγορεύεται να έρθει ο Φιντέλ Κάστρο στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας, γιατί θα πρέπει να περάσει (ο Κάστρο!) από τον έλεγχο της ...Σένγκεν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ