Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Πολλαπλασιάζονται σαν τα κουνέλια»

«Περίπου 325.000 ονόματα περιλαμβάνονται στη λίστα των υπόπτων για τρομοκρατία ή των ανθρώπων που τους βοηθούν, που έχει καταρτίσει το αμερικανικό εθνικό αντι-τρομοκρατικό κέντρο (NCTC), αποκάλυψε χτες η "Ουάσιγκτον Ποστ". Το νούμερο αυτό έχει τετραπλασιαστεί από το φθινόπωρο του 2003, όπως δήλωσαν πηγές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Το NCTC που συγκροτήθηκε το 2004 αποτελεί τη βασική αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών κατά της τρομοκρατίας (...) "οι αμερικανοί πολίτες που περιλαμβάνονται στη λίστα αποτελούν έναν πολύ μικρό αριθμό" δήλωσε αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. "Η μεγάλη πλειοψηφία των υπόπτων είναι μη Αμερικανοί πολίτες που δε μένουν μάλιστα στις Ηνωμένες Πολιτείες" πρόσθεσε (...) "ο αριθμός αυτός μπορεί να σοκάρει αλλά δεν αποτελεί έκπληξη" δήλωσε ο Τίμοθι Σπαραπάνι, εκπρόσωπος της αμερικανικής Ενωσης Πολιτικών Δικαιωμάτων. "Οι λίστες πολλαπλασιάζονται σαν τα... κουνέλια"», τόνισε ο Σπαραπάνι (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

Με τόσες καθημερινές έντυπες εκδόσεις...

«Τέλος εποχής και για τη "Φωνή της Αμερικής". Η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία της ελληνικής υπηρεσίας της "Φωνής της Αμερικής" στο πλαίσιο μιας γενικότερης αναδιοργάνωσης που επιχειρεί στην επικοινωνιακή της στρατηγική, την οποία υπαγορεύουν οι γεωστρατηγικές ανακατατάξεις» (η είδηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ανθη στην άκρη του δρόμου

«Εκατοντάδες οικογένειες στην Ισπανία ζουν επί δεκαετίες τώρα χωρίς να γνωρίζουν τι απέγιναν συγγενείς τους που εξαφανίστηκαν απροσδόκητα κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου και της στυγνής δικτατορίας που ακολούθησε. Κάποια μπουκέτα με άνθη που βλέπει κανείς στην άκρη του δρόμου δεν είναι πάντα αφιερωμένα σε θύματα τροχαίων δυστυχημάτων. Πολλά τα αποθέτουν σε ανάμνηση ανθρώπων που εξαφανίστηκαν. Μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια έχουν βρεθεί από εθελοντές τα λείψανα 500 ανθρώπων σε 67 ομαδικούς τάφους. Και η αναζήτηση των αγνοουμένων συνεχίζεται...» (το ρεπορτάζ σε «The Times»/ ΤΟ ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ