Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ

"Ολα τα πλεονεκτήματα των φιλελεύθερων αστών μπορούν και πρέπει να υπερνικηθούν στις εκλογές με τη δύναμη εκείνη που ήταν πάντα και θα είναι με το μέρος των εργατών. Με τη δύναμη των αριθμών (οι εργάτες είναι περισσότεροι, οι φτωχοί είναι ολόκληρη μάζα, ενώ οι πλούσιοι μια φούχτα) και σε συνέχεια με τη δύναμη της αφοσίωσης στην εργατική υπόθεση".

Τα λόγια του Λένιν,ειπωμένα το 1912, δείχνουν τις δυνατότητες... Δείχνουν ότι μπορούμε να μετατρέψουμε την 22η Σεπτέμβρη, από μια συνήθη ημερομηνία καταμέτρησης της ικανότητας της άρχουσας τάξης να εξαπατά το λαό, σε μέρα ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ. Υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις. Υπάρχουν όλοι οι λόγοι που μπορούν και πρέπει να απεγκλωβίσουν όσο γίνεται περισσότερους από τον υποκριτικό εναγκαλισμό της ολιγαρχίας, μέσω των πολιτικών εκπροσώπων της.

Το ΚΚΕ μιλά στους εργάτες, στους αγρότες, στους άνεργους, στη νεολαία, στους μικρομεσαίους. Μιλά σε όλους αυτούς που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει αναγορεύσει ως το "80% του ελληνικού λαού που ευημερεί και καταναλώνει με χυδαίο και προκλητικό τρόπο"! Μιλά σε όλους αυτούς, τα 2.000.000 Ελληνες πολίτες, που ο δικομματισμός έριξε να ζουν σε επίπεδα κάτω του ορίου φτώχειας και οι γαλαζοπράσινοι εταίροι τους λοιδορούν, λέγοντας ότι και αυτούς "θα τους "συγκλίνουμε" με την ΕΕ"! Το ΚΚΕ μιλά και κοιτά στα μάτια όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους και τους καλεί να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ και να ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ενάντια στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και όσους τους μοιάζουν. Ενάντια, δηλαδή, στους πολιτικούς φορείς που υπηρετούν την ταξική αδικία. Νομοθετούν με στόχο την ενίσχυση της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο. Επικροτούν τα σχέδια νεοαποικιοποίησης του τόπου από τους ιμπεριαλιστές.

***

Το ΚΚΕ απευθύνεται στους πάντες, που δεν έχουν κανένα συμφέρον να ενισχύουν στην Ελλάδα ένα σύστημα, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε 300 περίπου Κροίσους να κατέχουν το 45% του παγκόσμιου πλούτου. Ενα σύστημα που στη μητρόπολή του, τις ΗΠΑ, μόλις 60 οικογένειες πλουτοκρατών έχουν εισόδημα άνω του 1 δισ. δολαρίων, όταν περίπου το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Ενα σύστημα που στα πλαίσια της ΕΕ έχει οδηγήσει πάνω από 50.000.000 στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στους πάντες, που δεν ανέχονται να "συνηθίσουν" την εικόνα των αστέγων στον υπόγειο της Ομόνοιας, των ρακένδυτων του μετρό, των "παιδιών των φαναριών" σε όλους τους δρόμους της Αθήνας. Που δε "βολεύονται" με μισό μισθό. Μισό γιατί ο υπόλοιπος πάει στα θησαυροφυλάκια των μεγαλοκεφαλαιούχων μέσω της κλεμμένης υπεραξίας του εργατικού μόχθου και στα ταμεία του αντιλαϊκού κράτους, δηλαδή, πάλι στα ταμεία των μεγαλοκεφαλαιούχων.

Το ΚΚΕ κοιτάζει στα μάτια όλους όσους τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλοεργολάβων έχουν οδηγήσει να τρέχουν σε δυο και τρεις δουλιές για να τα "φέρουν βόλτα", επειδή, λέει, η "πίτα δε φτάνει για όλους"! Πρόκειται για την "πίτα" που ζυμώνεται και αυξάνει με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, αλλά την κατασπαράσσουν με χρυσά κουτάλια οι εκμεταλλευτές του. Κοιτάζει στα μάτια τα εκατομμύρια των απόμαχων της δουλιάς και όλους εκείνους που το σύστημα, όταν δεν τους ρίχνει στο περιθώριο της ανεργίας, τους θέλει μισοαμειβόμενους, μισοεργαζόμενους, μισοασφαλισμένους, μισομορφωμένους, μισοειδικευμένους. Κοιτάζει και καλεί όλους όσοι δεν ανέχονται την προτροπή του "δε βαριέσαι" και του "πάλι καλά", όλους όσοι δεν ανέχονται να διαφημίζεται η χλιδή των χρυσοκάνθαρων στις κοσμικές στήλες όταν την ίδια ώρα εκείνοι έχουν στερηθεί ακόμα και την ελπίδα της ονείρωξης.

***

Το ΚΚΕ καλεί κοιτάζοντας στα μάτια εκείνους που δεν πείθονται να αντικαταστήσουν τον πατριωτισμό τους, με τις υπογραφές υποτέλειας των κυβερνώντων στα τυχοδιωκτικά διαγγέλματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και με το μέτρημα των βομβών που εξαπολύει ο ιμπεριαλισμός στη γειτονιά μας. Που δε δέχονται να γίνουν πιόνια των ΗΠΑ, δηλαδή, αυτών που έχουν φτάσει να σπαταλούν 300 δισ. δολάρια το χρόνο για πολεμικές προπαρασκευές, επειδή έτσι το θέλει η "Νέα Τάξη" τους, και αυτό όταν με 2 δισ. δολάρια θα μπορούσαν να σωθούν 100.000.000 παιδιά στον Τρίτο Κόσμο.

Το ΚΚΕ προσκαλεί τους πάντες που έχουν βιώσει στο πετσί τους τη δεξιά πολιτική. Που δε θέλουν να εμπαίζουν τη νοημοσύνη τους οι νεοσυντηρητικοί του "κεντροαριστερισμού". Που δε θέλουν μια Αριστερά όπως την περιέγραφε ο Ανιέλι όταν έλεγε ότι η "Αριστερά" της χώρας του κάνει καλύτερα τις δουλιές των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστών από τη Δεξιά. Τους προσκαλεί και τους καλεί να στηρίξουν την πραγματική Αριστερά. Το ΚΚΕ. Να στηρίξουν τη δική τους δύναμη, για να πάρει η αντίστασή τους τις διαστάσεις που απαιτούνται σήμερα. Τις διαστάσεις της λαϊκής, μαζικής αντεπίθεσης στην αδικία, την εκμετάλλευση, την υποτέλεια.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Το ΚΚΕ προσκαλεί τους πάντες που έχουν βιώσει στο πετσί τους τη δεξιά πολιτική. Που δε θέλουν να εμπαίζουν τη νοημοσύνη τους οι νεοσυντηρητικοί του "κεντροαριστερισμού". Τους καλεί να στηρίξουν την πραγματική Αριστερά. Το ΚΚΕ. Να στηρίξουν τη δική τους δύναμη, για να πάρει η αντίστασή τους τις διαστάσεις που απαιτούνται σήμερα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ