Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Εξασφαλίστε την ψήφο σας στο ΚΚΕ

Σε μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση στα Χανιά μίλησε ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιες ευθύνες για την αντιλαϊκή- αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζει. Αλλά ευθύνες έχει και η αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ, γιατί στήριξε και στηρίζει αυτήν την αντιλαϊκή- αντεργατική πολιτική, γιατί είναι πολιτική που προέρχεται από τις Βρυξέλλες και θέλει να υπηρετήσει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Αλλά και η ΠΟΛ.ΑΝ. και ο ΣΥΝ δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Γιατί αποδέχονται, υπηρετούν και ανέχονται κάθε τι που έρχεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τα παραπάνω υπογράμμισε μιλώντας στη μεγάλη - διπλάσια από εκείνη του 1993, όπως την εκτίμησαν τοπικά στελέχη - προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, προχτές το βράδυ στα Χανιά, ο Σπύρος Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, για να προσθέσει αμέσως παρακάτω: Συνεπώς δεν μπορούν να ψεύδονται στον ελληνικό λαό τα κόμματα αυτά. Δεν μπορεί να λένε ότι πάνε κόντρα στη λιτότητα και να μην αναφέρονται στην ΕΕ που δρομολογεί αυτήν την πολιτική. Ζητούν την ψήφο του λαού, ο ΣΥΝ για να την πάει μετά τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και η ΠΟΛ.ΑΝ. για να την πάει είτε στο ΠΑΣΟΚ είτε στη ΝΔ. Οσο για το ΔΗΚΚΙ του Δ. Τσοβόλα, αν και είναι καινούριο κόμμα, με τις διακηρύξεις και τις εξαγγελίες του ο πρόεδρός του, ουσιαστικά, λέει ότι πρέπει να γυρίσουμε στην 8ετία του ΠΑΣΟΚ. Αλλά γιατί να γυρίσει ο λαός στα 1985, '86 και '87; Μήπως δεν εφαρμόστηκαν τότε από το ΠΑΣΟΚ, με τον σημερινό πρωθυπουργό,προγράμματα λιτότητας όταν και ο Δ. Τσοβόλας ήταν υπουργός;

Η θεωρία επομένως που αναπτύσσεται για την υποστήριξη των μικρών λεγόμενων κομμάτων, τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, είναι λαθεμένη. Το κύριο είναι ποια πολιτική ακολουθεί το κάθε κόμμα. Τι θα κάνει την ψήφο του λαού την επομένη. Αν αυτή την ψήφο την εξαργυρώσει με κυβερνητικές θέσεις που θα στηρίζουν την εφαρμοζόμενη συντηρητική πολιτική, όπως είναι διατεθειμένα να κάνουν τα άλλα κόμματα, ΠΟΛ.ΑΝ., ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ, ή εάν την αξιοποιήσει για την ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων όπως, βεβαίως, επιδιώκει το ΚΚΕ.

Γι' αυτό, υπογράμμισε ο Σπ. Χαλβατζής, η μόνη ψήφος που θα πιάσει τόπο για τα συμφέροντα του λαού και της χώρας είναι η ψήφος που θα πάει στο ΚΚΕ. Είναι η μόνη ψήφος που θα αντιπαλέψει μέχρι τέλος την πολιτική της λιτότητας και της υποταγής στα συμφέροντα της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, κατέληξε καλώντας τους συγκεντρωμένους, όλους τους Χανιώτες να στηρίξουν μαζικά με την ψήφο τους το ΚΚΕ. Γιατί, εκτός των άλλων, αν ο λαός δώσει την ψήφο του στα κόμματα του δικομματισμού, τότε είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ θα το θεωρήσουν ότι έχουν τη συγκατάθεσή του για την αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόσουν την επόμενη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ