Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΕΤΤΥ ΒΑΛΑΣΗ
"Περίεργα πράγματα"

Ακούμε και διαβάζουμε αυτές τις μέρες πως όλα τα κόμματα, παλιά, νέα και ολοκαίνουρια, τσακώνονται ποιο πρώτο θα φέρει "αλλαγή". "Αλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς".

Και είναι μερικοί που τους πιστεύουν. Πότε είπανε αλήθεια;

Ας σταματήσουν πια τα "ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα". Φτάνει. Μην υποτιμούν τόσο τη νοημοσύνη μας. Δεν αντέχει ο κόσμος τόσο ψέμα, τόση φλυαρία, τόση γελοιότητα.

Βγήκανε όλοι τους κάποιες φωτογραφίες και ποζάρουνε σαν σταρ του σινεμά. Με κάτι πονηρά χαμόγελα γεμάτα "χάρη". Γεμίσανε οι τοίχοι όλοι της ΑΘήνας με κάτι γιγαντοαφισάρες που τις βλέπουμε και τρίβουμε τα μάτια μας. Λες και όλοι τους είναι υποψήφιοι τραγουδιστές στα νυχτερινά κέντρα.

Πού το βρίσκουν τόσο χρήμα;

Ολοι φωνάζουν, και εννοώ όλοι, από όλα τα κόμματα για λεφτά, για φτώχεια. Εχετε υπόψη πόσο κοστίζουν αυτές οι αφίσες που βλέπετε; Πολλά λεφτά. Πιστέψτε με. Θα μου πούνε βέβαια ότι λαϊκίζω. Οπως μου το πέταξε προχτές μία συνάδελφος που βρεθήκαμε παρέα σε μία τηλεοπτική εκπομπή με αφορμή τους υποψήφιους καλλιτέχνες βουλευτές. Και εγώ θα ξαναπώ "σκασίλα μου μεγάλη". Καλύτερα να "λαϊκίζω" και να λέω πάντα τις αλήθειες μας, παρά να ακούω την ακαταλαβίστικη δική τους γλώσσα γεμάτη ψέματα. Βαρέθηκα να τους βλέπω όλους να αλλάζουν φάτσα ξαφνικά. Να "φοράνε τα καλά τους", να αλλάζουν τον τόνο της φωνής τους και να μας δουλεύουν ξεδιάντροπα. Ας πάρουν μία γερή απάντηση σε λίγες μέρες για να συνέλθουν και αυτοί και εμείς.

Και θα την πάρουν γιατί τελευταία άρχισα να βλέπω ότι συμβαίνουν "περίεργα πράγματα" γύρω μου. Ενα από αυτά είναι ότι βλέπω κάποιους συναδέλφους μου, μέσα στο χώρο του θεάτρου να διαβάζουν ολοφάνερα "Ριζοσπάστη". Και αυτοί οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι όχι μόνο δε διαβάζανε ποτέ τους "Ριζοσπάστη", αλλά αντιδρούσανε ειρωνικά κάθε φορά που βλέπανε την εφημερίδα στα χέρια μου.

Επίσης τους άκουσα να σχολιάζουν εκπομπές που αναμεταδίδει ο "902". Που πάει να πει ότι παρακολουθούν το σταθμό μας. Πράγμα που ποτέ δεν έκαναν στο παρελθόν. Δε σας κρύβω ότι παραξενεύτηκα, γιατί μιλάω για συναδέλφους που όχι μόνο είναι μακριά από το ΚΚΕ, αλλά πολλές φορές και μαχητικοί επικριτές του. Ολα αυτά και πολλά άλλα "περίεργα πράγματα" μου δίνουν κουράγιο και ελπίδα ότι κάτι καλό στο τέλος έρχεται.

Για όλους μας. Και δε θα είναι περίεργο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ