Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο "μεγάλος ασθενής"

Με "μεγάλο ασθενή" παρομοίασε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας Β. Δημόπουλος (ένθετη φωτογραφία), το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο "Ιπποκράτειο". Ο κομμουνιστής υποψήφιος βουλευτής, που επισκέφθηκε χτες το Νοσοκομείο, διαπίστωσε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και ασθενείς.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες. Υπάρχουν 163 κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ παρατηρείται στενότητα χώρου. Η καθαριότητα είναι πλημμελής, αφού έχει δοθεί και σ' αυτό το Νοσοκομείο σε ιδιώτες, οι οποίοι - όπως αποδεικνύεται - κάνουν τα πάντα για να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα. Εξάλλου, στα ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας εργάζονται αλλοδαποί εργάτες, με φθηνό μεροκάματο, χωρίς ασφάλιση, που δε γνωρίζουν τη διαφορά του να καθαρίζεις ένα νοσοκομείο από ένα γραφείο.

Ο Β. Δημόπουλος ζήτησε από τους εργαζόμενους να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη αντεπίθεσης σ' αυτές τις πολιτικές που στόχο έχουν την εξαθλίωση του χώρου της υγείας. "Η ενίσχυση του ΚΚΕ - κατέληξε - αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ουσιαστική διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων και για μία υγεία στην υπηρεσία του λαού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ