Παρασκευή 19 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν ξεπλένεται η ντροπή τους!

Ξεπλένεται η ντροπή τους με έναν ανασχηματισμό; Τόσο εύκολο είναι να καθαρίσουν τα λερωμένα χέρια τους; Τελικά, εκεί που έψαχνε ο πρωθυπουργός να μοιράσει τα χαρτοφυλάκια μεταξύ ημετέρων, εκεί που ανακάτευε τα "τραπουλόχαρτα" της εξουσίας του - για να διασκεδάσει τις ευθύνες που έχει για το διαμοίρασμα των ιματίων και των δικαιωμάτων ενός έθνους να έχουν πατρίδα (των Κούρδων), αλλά και για να αποποιηθεί την ευθύνη για το διαμοίρασμα των ιματίων και του πέπλου της τιμής ενός έθνους (των Ελλήνων) που έχει δικαίωμα να μην ντρέπεται με τα χάλια μιας κυβέρνησης που ατυχώς λέγεται ελληνική - εκείνη ακριβώς την ώρα, ο κ. Σημίτης δε "σκουντούφλησε" ούτε πάνω στο "χαρτοφυλάκιο" της ευθιξίας, ούτε της ηθικής, ούτε καν σε αυτό της πολιτικής ευθύνης; Οχι! Τέτοιες έννοιες δεν τους λένε τίποτα. Στο σύστημα αξιών των υπαλλήλων των ΗΠΑ και των συνεργατών της CIA, στο σύστημα αξιών των πρωθυπουργών της "γερμανικής κοπής" και της ΕΥΡΩ - δουλης συνενοχής, φαίνεται ότι δεν υπάρχει χώρος για σκέψεις και ερωτήματα, όπως: "Υπάρχει λίγη τσίπα, βρε;"!

***

Τώρα που η κυρία Β. Παπανδρέου έγινε "πρώτη τη τάξει υπουργός", ο Οτσαλάν έπαψε να είναι στις τούρκικες φυλακές; Τώρα που ο κύριος Γ. Παπανδρέου έγινε "χαλίφης στη θέση του χαλίφη", έπαψε το υπουργείο Εξωτερικών, στο οποίο προϊσταται, να έχει συνδέσει το όνομά του με την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους; Τώρα που ο κύριος Τσοχατζόπουλος είδε να μπαίνουν στην κυβέρνηση μερικοί "δικοί του", ικανοποιήθηκε το αίσθημά του περί της "εθνικής λεβεντιάς"; Τώρα που... αναβαθμίστηκε ο κύριος Χρυσοχοϊδης και υπουργοποιήθηκε... ο κύριος Τζανής, σβήστηκε από την ιστορία ότι οι Κούρδοι αναγκάστηκαν να αυτοπυρπολούνται έξω από ελληνικές πρεσβείες;

***

Ο κύριος Σημίτης αναδιάταξε την ομάδα του, προέβη σε "ανασχηματισμό" των καθήμενων στις καρέκλες της ντροπής, νομίζοντας ότι έτσι μπορεί να "ανασχηματίσει" την άποψη του ελληνικού λαού για το τι σημαίνει φιλότιμο, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, ανθρωπιά. Τι έκανε στην πραγματικότητα; Προσέθεσε μερικά ακόμα ονόματα στο "κλαμπ" εκείνων που θα συνδέσουν την πολιτική ύπαρξή τους με την πολιτική της κυβέρνησης. Την πολιτική της κυβέρνησης των Ιμίων, των "S-300", του Οτσαλάν, της νέας δομής του ΝΑΤΟ. Αυτό έκανε ο κ. Σημίτης. Προσέλαβε κι άλλους στη "συντεχνία" του ραγιαδισμού και της υποτέλειας που κυβερνά τη χώρα. Αυτή η πολιτική και αυτοί οι εκπρόσωποί της, προεξάρχοντος του κυρίου Σημίτη, δεν μπορούν να ξεπλύνουν τη ντροπή τους. Μετά, δε, και τη χτεσινή πράξη του πρωθυπουργού - που νομίζει ότι οι παραδόσεις του ελληνικού λαού μπορούν να εξισωθούν σε σημασία ή να ξεχαστούν με το άκουσμα του ποιος "ενθρονίζεται" υπουργός - μετά από όσα συνέβησαν, αυτός και η κυβέρνησή του μπορούν να συνδέσουν την πολιτική τους ύπαρξη με ό,τι θέλουν. Μόνο με την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό δεν έχουν το δικαίωμα, και δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε, να συνεχίσουν να τη συνδέουν.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ