Παρασκευή 19 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
Παρεμποδίζεται και διώκεται η δράση τους

Συζητήθηκε χθες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του Στρ. Κόρακα με αφορμή τη δίωξη κατά του προέδρου της Ενωσης Αστυνομικών Λέσβου

Η κυβέρνηση παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις συνεχίζει την παρεμπόδιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αστυνομικών, όπως φαίνεται και από τη συνέχιση της δίωξης του προέδρου της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο Στρ. Κόρακας,ζητώντας να παύσει η συγκεκριμένη δίωξη αλλά και να διασφαλιστούν και να διευρυνθούν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

Ο μέχρι χθες υπουργός Δημόσιας Τάξης στην απάντησή του ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει συμβάλλει στη νομιμοποίηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των αστυνομικών, καμία δίωξη συνδικαλιστή δε γίνεται για την άσκηση των δικαιωμάτων του αλλά μόνο για πειθαρχικά παραπτώματα όπως με τον συγκεκριμένο πρόεδρο των αστυνομικών Λέσβου.

Επικαλέστηκε δε μία σειρά από ΕΔΕ που έγιναν και προέκυψαν παραπτώματα που φτάνουν μέχρι και την άρνηση εκτέλεσης διαταγής προϊσταμένου που επιφέρει ακόμα και την απόταξη από το Σώμα.

Τα επιχειρήματα του υπουργού αντέκρουσε ο Στρ. Κόρακας υπογραμμίζοντας ότι όλες οι διώξεις στον πρόεδρο αφορούσαν τη συνδικαλιστική του δράση. Συγκεκριμένα, τόλμησε (!) να φύγει από το γραφείο του για 15 λεπτά μένοντας μέσα στο κτίριο της αστυνομίας για να συνοδέψει τοπικό τηλεοπτικό κανάλι στα κρατητήρια που ήταν σε άθλια κατάσταση.

Επίσης ζήτησε ως πρόεδρος της Ενωσης να συζητήσει με τον διευθυντή του για τα προβλήματα των εργαζομένων αστυνομικών και βρήκαν τη δικαιολογία ότι είχε το χέρι στην τσέπη για να τον τιμωρήσουν.

Στο σημείο αυτό ο βουλευτής τόνισε:

"Για τον αξιωματικό που συμμετείχε και πρωτοστάτησε στο χουντογλέντι της Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε ποινή εξάμηνης αργίας και ίδια ποινή για τον συνδικαλιστή επειδή άσκησε τα δικαιώματά του. Ο πρωταγωνιστής του χουντογλεντιού πήρε και προαγωγή, ενώ ο συνδικαλιστής αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της απόταξης".

Αρα, κατέληξε, όσα είπε ο υπουργός περί καθιέρωσης του συνδικαλισμού είναι άνευ ουσίας, γιατί φαίνεται ότι υπάρχει ένα νέο κύμα διώξεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ