Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπούμερανκ το χαφιεδιλίκι

"Γύρισε "μπούμερανκ" η προσπάθεια τρομοκράτησης των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Αποκαλύφθηκαν οι μηχανισμοί που θέλουν να στήνουν δίκες. Δεν μπορούν να λυγίσουν το δυναμικό, το ηθικό και τη θέληση των κομμουνιστών. Την απάντησή τους θα την πάρουν με μεγαλύτερη ένταση των αγώνων". Με τη δήλωση αυτή - από τον Παν. Παλαβό, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ - έγινε δεκτή αργά χτες το βράδυ η αθώωση και του τέταρτου κατηγορούμενου ΚΝίτη Λυμπέρη Τσάμπρα.Στη δίκη, που έγινε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, κατέρρευσε και το νέο, στημένο κατηγορητήριο για "σύσταση και συμμορία, διατάραξη οικιακής ειρήνης και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας".

Οι δύο ασφαλίτες που είχαν εισχωρήσει στην πορεία δεν κατάφεραν να πείσουν τους δικαστές, γιατί αφού έβλεπαν, όπως ισχυρίζονταν, τον Τσάμπρα "να κλωτσά την πόρτα του κτιρίου" δεν τον συνέλαβαν αμέσως, αλλά προτίμησαν να τον παρακολουθήσουν σε όλη τη διάρκεια της πορείας και να ζητήσουν από συναδέλφους τους να τον συλλάβουν ύστερα από μία ώρα! Εξάλλου, μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ότι ο κατηγορούμενος συμμετείχε στην περιφρούρηση της πορείας και βρισκόταν τουλάχιστον 7 μέτρα πιο μακριά από την πόρτα, που υποτίθεται ότι κλότσησε. Το ίδιο υποστήριξε και ο ίδιος στην απολογία του.

Στο πλευρό του κατηγορουμένου ήταν αρκετοί σύντροφοι και φίλοι του. Καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης ο Θ. Ξανθόπουλος,πρύτανης του ΕΜΠ, αναφέρθηκε στην τεράστια συμβολή του Λυμπ. Τσάμπρα στην περιφρούρηση του Ιδρύματος κατά το γιορτασμό της επετείου στις 17 του Νοέμβρη, σημειώνοντας ότι στις κρίσιμες στιγμές ήταν πάντα μπροστά για να το υπερασπιστεί. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας τόνισε ότι ο κατηγορούμενος δε θα μπορούσε να συμμετέχει σε βίαια επεισόδια όπως κατηγορείται, ενώ ο Παν. Παλαβός είπε ότι στα πιστεύω του Τσάμπρα δεν είναι το σπάσιμο αντικειμένων, αλλά η αγωνιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ