Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλήθος εκδηλώσεων στη Θεσσαλία

Εκατοντάδες εργαζόμενοι του Βόλου συμμετείχαν χτες βράδυ στην αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, με τη συμμετοχή της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου και της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία έξω από το δημαρχείο Βόλου κρατώντας πανώ, πικέτες και σημαίες και φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα εναντίον του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης που μπλέκει τη χώρα μας στο βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Αντρέας Σκάρλας,εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, ενώ το ψήφισμα στο οποίο αναφέρεται η απαίτηση του βολιώτικου λαού να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί, να φύγουν τα νατοϊκά στρατεύματα από τα Βαλκάνια και να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, διάβασε η Γεωργία Ταμπακοπούλου,εκπρόσωπος της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη. Ακολούθησε μεγάλη και δυναμική πορεία - διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι διαδηλωτές παρέδωσαν το ψήφισμα στα προξενεία της Γερμανίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου και της Ιταλίας, που εδρεύουν στο Βόλο.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Οι εργατικές εκδηλώσεις, στα πλαίσια του δεκαήμερου αντιπολεμικής - αντιιμπεριαλιστικής δράσης για το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας,συνεχίζονται στο Βόλο.

  • Αύριο Σάββατο,στις 11.30 π.μ., εργαζόμενοι του νομού θ' αναχωρήσουν με λεωφορεία από το δημαρχείο Βόλου, για το Πολύκαστρο του Κιλκίς,όπου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική, πανεργατική, αντιπολεμική συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία μέχρι το φυλάκιο των Ευζώνων,που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.
  • Την Τρίτη και την Τετάρτη,27 - 28/4,αντιπροσωπείες συνδικαλιστών του Βόλου θα ξεκινήσουν για την πόλη Νις της Γιουγκοσλαβίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις ανθρώπινες αλυσίδες κατά των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ.
  • Την Παρασκευή 30/4,στις 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί νέα αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου,με συναυλία ροκ, χορευτικά συγκροτήματα, θεατρική παράσταση και συζητήσεις.
  • Την Πρωτομαγιά,η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας,θα έχει ταξικό, αγωνιστικό χαρακτήρα και, ταυτόχρονα, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο.
Στη Λάρισα

Με αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στην πλατεία της Λάρισας,ξεκινούν οι δεκαήμερες εκδηλώσεις,που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Στη συνέχεια, επί μία βδομάδα, από τη Δευτέρα 26/4, θα πραγματοποιούνται καθημερινά στάσεις εργασίας μιας ώρας στους χώρους δουλιάς, που κήρυξε το ΕΚΛ, προκειμένου να γίνονται ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις.

  • Την Πέμπτη 29/4,θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο και συναυλία στην πλατεία Ταχυδρομείου και την Παρασκευή 30/4 θα προβληθεί κινηματογραφική ταινία στο "Χατζηγιάννειο" Πνευματικό Κέντρο,σε συνεργασία του ΕΚΛ με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Λάρισας.
  • Συνδικαλιστές του ΕΚΛ και άλλοι εργαζόμενοι της Λάρισας θα συμμετάσχουν στην πανεργατική - αντιπολεμική συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στο Πολύκαστρο του Κιλκίς, καθώς και στην αποστολή στη Γιουγκοσλαβία για να πάρουν μέρος στις ανθρώπινες αλυσίδες κατά των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών.
  • Αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο θα έχει και η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ