Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Εγρήγορση και επιφυλακή ενάντια στον πόλεμο

Το φιλειρηνικό κίνημα στο πλευρό των στρατευμένων που αρνούνται να πολεμήσουν για το ΝΑΤΟ

Τη συμπαράστασή της στους Ελληνες ναύτες και στρατευμένους - που, εκδηλώνοντας γνήσιο πατριωτισμό, αρνούνται να μετατραπούν σε φονιάδες των λαών για λογαριασμό του ΝΑΤΟ - εξέφρασε χτες σε συνέντευξη Τύπου η Επιτροπή Αλληλεγγύης στο λαό της Γιουγκοσλαβίας που έχει συσταθεί στα Γιάννενα.

Ταυτόχρονα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης κατήγγειλε τις συλλήψεις νέων που γράφουν συνθήματα και την αστυνομική επίθεση κατά των φιλειρηνιστών της Κέρκυρας που διαδήλωναν κατά της χρησιμοποίησης του αεροδρομίου της πόλης τους από το ΝΑΤΟ. Οπως υπογράμμισαν τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης "η μόνη απάντηση στην κλιμάκωση του πολέμου και της εμπλοκής της χώρας μας, είναι η κλιμάκωση της λαϊκής αντίδρασης και του αντιπολεμικού κινήματος".Μιλώντας για το χαρακτήρα της επίθεσης των Αμερικανών ιμπεριαλιστών τόνισαν ότι προσπαθούν να υποτάξουν και να ελέγξουν τη μόνη χώρα της Ευρώπης που έχει μείνει έξω από τον έλεγχο της νέας τάξης πραγμάτων. "Στο πλευρό των Αμερικανών βρίσκονται τώρα οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, κάτι που θα πρέπει να βάλει σε σκέψη αυτούς που ονομάζουν την ΕΕ "Ευρώπη των λαών"", τόνισαν.

Τα μέλη της Επιτροπής κάλεσαν όλους τους φορείς να σταθούν στο πλευρό των στρατευμένων παιδιών, που αρνούνται να πάρουν μέρος στην παράνομη πολεμική επιχείρηση. Ζήτησαν από το γιαννιώτικο λαό να είναι σε επιφυλακή για να εμποδίσουν οποιαδήποτε διέλευση πολεμικού υλικού και στρατευμάτων από την περιοχή προς τη Γιουγκοσλαβία.

Την Τετάρτη 28 Απρίλη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο η Επιτροπή διοργανώνει σύσκεψη, με τα σωματεία και τους φορείς του νομού, για το συντονισμό των ενεργειών τους, ενώ αύριο Σάββατο στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ζωσιμιαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας γίνεται εκδήλωση με ομιλήτρια τη δημοσιογράφο Λιάνα Κανέλλη.Τέλος, καλεί τους φορείς, αλλά και όλους τους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες να εντείνουν την προσφορά τους σε ανθρωπιστική βοήθεια, σε συντονισμό με το Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ