Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Δεκαήμερο αντιπολεμικής δράσης

Πλήθος αντιπολεμικών εκδηλώσεων προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα και κορυφώνονται με τον ταξικό αντιιμπεριαλιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς

Κορυφώνονται τη βδομάδα που έρχεται οι αντιπολεμικές εκδηλώσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου,αρχής γενομένης από αύριο Σάββατο, που θα πραγματοποιηθεί στο φυλάκιο των Ευζώνων στο Πολύκαστρο Κιλκίς μεγάλη αντιπολεμική συναυλία.

Συνδικαλιστές από τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, το Κιλκίς, την Κοζάνη, τη Φλώρινα, τα Γρεβενά, την Πτολεμαϊδα, τη Βέροια, τη Λάρισα, τον Βόλο, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα κ.ά., θα συναντηθούν στο Πολύκαστρο Κιλκίς στις 3μμ, όπου θα πολιορκήσουν συμβολικά το εκεί στρατόπεδο που έχουν σταθμεύσει γερμανικά τανκ.Στις 4μμ θα αναχωρήσουν για το φυλάκιο των Ευζώνων, όπου στις 4.30μμ θα αρχίσει η εκδήλωση με ομιλία του Γ. Μαυρίκου και καλλιτεχνικό πρόγραμμα στη συνέχεια. Τέλος, οι συγκεντρωμένοι θα αποκλείσουν για δύο ώρες το φυλάκιο.

Για τις επόμενες μέρες, στα πλαίσια του δεκαημέρου αντιπολεμικής δράσης του ΠΑΜΕ, σε όλη τη χώρα τα συνδικάτα προγραμματίζουν περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, αντιπολεμικές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις, καθώς και εκδηλώσεις σε εργοστάσια που θα συνοδευτούν με στάσεις εργασίας. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο 1 του Μάη, με τον ταξικό αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό γιορτασμό της κορυφαίας μέρας για την εργατική τάξη. Σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ τονίζεται μεταξύ άλλων πως "το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι στο πλευρό εκείνων που αντιστέκονται στους δολοφόνους των αμάχων, στους παγκόσμιους χωροφύλακες, που ενεργούν για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των μονοπωλίων. Στην κατεύθυνση αυτή πρωτοστατεί για την έκφραση διεθνιστικής αλληλεγγύης στην εργατική τάξη της Γιουγκοσλαβίας, την ανάπτυξη φιλειρηνικού αντιπολεμικού κινήματος. Συμμετέχει στις ανθρώπινες αλυσίδες για την προστασία νοσοκομείων, σχολείων, γεφυρών κ.ά.".

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης υπογραμμίζεται: "Οι τελευταίες εξελίξεις έδωσαν την ευκαιρία να διαπιστωθεί, σε χαλεπούς καιρούς, ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ζωντανά σε μεγάλα τμήματα του λαού μας ιδανικά, αρχές, αξίες, πολιτισμός και προοδευτική κουλτούρα, που δε βολεύονται στον ασφυκτικό κλοιό της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Στα ιδανικά αυτά και στις πανανθρώπινες αξίες της τάξης μας μπορούμε να αγκαλιαστούμε, να συντονιστούμε και να αγωνιστούμε μαζί, Ελληνες, Βούλγαροι, Αλβανοί, Γιουγκοσλάβοι, Κούρδοι, Σκοπιανοί και Τούρκοι εργάτες".

Τέλος, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη στάση των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη συμμετοχή τους στη γκανγκστερική επίθεση, τονίζει ότι οι λαοί πληρώνουν οδυνηρά τις ανατροπές που συντελέστηκαν στην πρώην Σοβιετική Ενωση και τις άλλες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ενώ χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού που εναντιώνεται στις επιλογές κύκλων της αντίδρασης για αιματοκύλισμα των Βαλκανίων και στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας καλεί τα μέλη της και όλους τους καθηγητές να πάρουν μαζικά μέρος σε όλα τα αντιπολεμικά - αντιΝΑΤΟϊκά συλλαλητήρια που γίνονται αυτές τις μέρες. Ακόμα, τους καλεί να συμμετάσχουν στην αντιπολεμική συγκέντρωση και συναυλία που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στο φυλάκιο Ευζώνων στο Πολύκαστρο Κιλκίς. Η αναχώρηση των πούλμαν από την Καρδίτσα θα γίνει στις 11πμ το Σάββατο, από το άγαλμα του Καραϊσκάκη.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ καταδικάζει έντονα την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και απαιτεί να σταματήσουν αμέσως οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί κατά της Γιουγκοσλαβίας, να φύγουν οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις από τα Βαλκάνια, να σταματήσει κάθε συμμετοχή άμεση ή έμμεση της χώρας μας στις ΝΑΤΟικές επιθέσεις κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ