Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΑ
Αφανίζεται με κυβερνητική... κατανόηση

Την κατανόηση του υπουργού Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη εισέπραξαν χτες οι εκπρόσωποι των χοιροτρόφων, αντί για συγκεκριμένες απαντήσεις και λύσεις στα όσα του έθεσαν.

Ο κλάδος της χοιροτροφίας αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) και των εκάστοτε κυβερνήσεων και απειλείται πλέον με εξαφάνιση. Ομως το μόνο που γίνεται μέχρι τώρα είναι να προσφέρεται απλόχερα η κατανόηση των εκάστοτε υπουργών Γεωργίας, όπως έγινε και χτες, όπου ο Γ. Ανωμερίτης είπε ότι θα θέσει... το πρόβλημα των χρεών στη διοίκηση της ΑΤΕ. Και οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδας φαίνεται ότι αρκούνται σε διαδοχικές συναντήσεις και συνεχείς υποσχέσεις κοροϊδίας, ενώ βλέπουν ότι οκλάδος οδηγείται στα χρέη.

Οπως ειπώθηκε χτες από εκπροσώπους των χοιροτρόφων, ζητήθηκε από τον υπουργό Γεωργίας να πάρει μέτρα για την επιβίωση του κλάδου και σε πρώτη φάση να λυθεί άμεσα το μεγάλο πρόβλημα των χρεών. Σχετικά με το τελευταίο επισημάνθηκε ότι η πρόσφατη τραπεζική ρύθμιση της ΑΤΕ δε λύνει το πρόβλημα των χρεών, παρά μόνο αποσκοπεί στην εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της τράπεζας. Ανέφεραν επίσης ότι οι χοιροτρόφοι δεν καλύπτονται από αυτή τη ρύθμιση, της οποίας η ερμηνευτική εγκύκλιος δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα, επειδή στη συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν μπει σε προηγούμενες "τοκογλυφικές" τραπεζικές ρυθμίσεις. Ακόμα τόνισαν ότι έπρεπε να ρυθμιστούν τα χρέη μέχρι 31/12/98 και όχι μέχρι το 1997 και πως αποτελεί απάτη η διαγραφή του 50% των δεδουλευμένων τόκων, αφού η ΑΤΕ έχει κεφαλαιοποιήσει τους τόκους, πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι η διαγραφή αγγίζει το πολύ το 7 με 8% του συνόλου των συμβατικών τόκων, που τους φόρτωσε η τράπεζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ