Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
"Δεν ήμουν εκεί, δεν ξέρω" για τις συλλήψεις ΚΝιτών!

H άθλια δουλοφροσύνη της κυβέρνησης έναντι του ΝΑΤΟ, που έχει ως αποτέλεσμα στο εσωτερικό της χώρας να δίνονται εντολές στην Αστυνομία, ώστε να αντιμετωπίζει ως "εχθρό" το λαό και ειδικά τη νεολαία που διαδηλώνει κατά του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, διέπρεψε και χτες. Αποκαλυπτικός ήταν ο διάλογος του "Ρ" με τον εκτελόντα χρέη κυβερνητικού εκπροσώπουΝ. Αθανασάκη,όταν ο τελευταίος κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις προγραμματισμένες, όπως προκύπτει, συλλήψεις μελών της ΚΝΕ από την Ασφάλεια και την προσαγωγή τους στα δικαστήρια, επειδή γράφουν και φωνάζουν συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ! Ιδού οι απαντήσεις του κυβερνητικού αξιωματούχου:

"Ρ": Χτες και προχτές, είχαμε μερικά περίεργα περιστατικά. Οργανα της τάξης άρχισαν να συλλαμβάνουν ανθρώπους, οι οποίοι εκδήλωναν την άποψή τους, την αντίδρασή τους, στη δραστηριότητα των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Γιουγκοσλαβίας.

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ: Είμαι βέβαιος ότι κανείς δε συλλαμβάνεται για τη διατύπωση διαφορετικής άποψης.

"Ρ": Αυτοί οι οποίοι γράφουν συνθήματα στους τοίχους κατά του ΝΑΤΟ, είναι εντολή της κυβέρνησης να πηγαίνουν στα αστυνομικά τμήματα και να ξεγυμνώνονται;

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ: Η εντολή της κυβέρνησης, σε κάθε περίπτωση, είναι η τήρηση των νόμων. Δεν μπορώ να αποδεχτώ τη βάση της ερώτησής σας, όπως αντιλαμβάνεστε, χωρίς να αμφισβητήσω αυτή τη στιγμή το ρεπορτάζ σας. Εάν ή όποτε συμβεί κάτι, όπως αυτό που λέτε, γίνονται έρευνες. Εγώ σας λέω τη γενική μου θέση. Η εντολή της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή των νόμων. Αυτό ισχύει και σε ό,τι αφορά τα όργανα της τάξης.

"Ρ": Δεν υπάρχει ζήτημα ρεπορτάζ, υπάρχει ζήτημα γεγονότων. Προχτές, συνελήφθησαν τρεις νεαροί, οι οποίοι έγραφαν σύνθημα στον τοίχο. Παράνομο; Παράνομο κατά την...

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ: Από τη στιγμή που εγώ δεν ήμουν εκεί, κ. Μπογιόπουλε, είναι ρεπορτάζ.

"Ρ" Η κυβέρνηση προτίθεται να διερευνήσει τα περιστατικά, τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα τρεις νεαροί άνθρωποι να συρθούν στο αστυνομικό τμήμα, να υποστούν εξευτελισμούς...

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ: Προφανώς, όπως προκύπτει και από την προηγούμενη απάντηση την οποία σας έδωσα, αλλά και από την πρακτική της κυβέρνησης την οποία γνωρίζετε από άλλες περιπτώσεις τέτοιων καταγγελιών, τα όργανα του κράτους οφείλουν να κινούνται προφανώς και τα ίδια, απολύτως, εντός των πλαισίων του νόμου. Οποτε υπάρχει οποιαδήποτε καταγγελία, αυτή προφανώς ερευνάται.

"Ρ": Επί του συγκεκριμένου, έχετε κάτι να απαντήσετε;

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ: Αν είχα κάτι επί του συγκεκριμένου κ. Μπογιόπουλε, και το είχα ελέγξει και είχα μιλήσει με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, θα μπορούσα να σας πω ότι δόθηκε, ήδη, εντολή για έρευνα. Δεν το έχω αυτό και δεν το ήλεγξα. Μπορεί να έχει εκδοθεί ανακοίνωση από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αλλά να μην τη γνωρίζω.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2007-03-06 00:00:00.0)
«Εγγυήσεις» και ...πάμε Λίβανο (2006-08-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-09-17 00:00:00.0)
Αντεπίθεση σε απολογητές της ΝΑΤΟ-βίας (2001-04-01 00:00:00.0)
Ενα βιβλίο - ντοκουμέντο (2000-06-11 00:00:00.0)
Κόβουν και ράβουν την "κοινή γνώμη" (1999-05-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ