Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιπολεμικό κλίμα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ

Πίσω από το δάχτυλό τους κρύβονται οι παρατάξεις ΠΑΣΠ,ΔΑΠ και τα δεκανίκια τους ΕΑΑΚ,αποφεύγοντας να πάρουν ανοιχτή θέση μέσα στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και όχι μόνο, για το ζήτημα του πολέμου.

Αποφεύγουν συστηματικά να καλέσουν τις εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων παρά την επιμονή των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας,όπως έγινε στις σχολές της Νομικής και του Οικονομικού, επικαλούμενοι ανύπαρκτα καταστατικά κωλύματα. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση σε πιέσεις συνδικαλιστών των ΠΚΣ, ενός ΠΑΣΠίτη της Νομικής, ο οποίος δήλωσε ότι οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις δε θα γίνουν πριν τις φοιτητικές εκλογές γιατί "δεν έχουμε τίποτα να πούμε για το ζήτημα του πολέμου"...

Εκδηλες είναι και οι προσπάθειες των άλλων παρατάξεων να εκφυλίσουν το αντιπολεμικό κλίμα που κυριαρχεί στα πανεπιστήμια, φοβούμενοι να αποκαλύψουν την πολιτική τους γύμνια και θέλοντας να αποφύγουν την απάντηση των ίδιων των φοιτητών, όπως αυτή θα εκφραστεί από τα εκλογικά αποτελέσματα της επόμενης Τετάρτης.

Στο μεταξύ, χτες στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε ολοήμερη αντιπολεμική εκδήλωση, με έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου. Μια εκδήλωση που σημαδεύτηκε από το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν οι σπουδαστές, για τις θέσεις και τις προτάσεις της ΠΚΣ τόσο για τον πόλεμο που διεξάγεται στη γειτονιά μας όσο και για τους αγώνες που αναπτύσσει δίπλα στο λαϊκό και εργατικό κίνημα.

Ενα ενδιαφέρον που, όπως δήλωσε ο Πέτρος Φιλιππίδης,συνδικαλιστής της ΠΚΣ στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, θα εκφραστεί τη μέρα των εκλογών: "Την Τετάρτη 28 Απρίλη, τη μέρα των εκλογών, τίποτα δε θα είναι το ίδιο. Μετά από ένα ολόκληρο χρόνο που σηματοδοτήθηκε από τα μαθητικά και αντιπολεμικά συλλαλητήρια, τίποτα δε θα είναι όπως παλιά. Το σπουδαστικό κίνημα βγήκε στο δρόμο και διεκδίκησε τα δικαιώματά του. Με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που ανέπτυξε απέφυγε το δρόμο που οδηγεί τα ΤΕΙ στον κατήφορο μέσα από τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ. Ο αγώνας, για την ΠΚΣ, δεν τελειώνει εδώ, ούτε μετά τις εκλογές. Ο αγώνας συνεχίζεται για την ενίσχυση του σπουδαστικού κινήματος με καλύτερες προϋποθέσεις. Ολο και περισσότεροι σπουδαστές πρέπει να μπούνε στο εκπαιδευτικό κίνημα ενάντια στο μονόδρομο της ΕΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ