Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Μπροστάρηδες στην αντιπολεμική πάλη

Πολύμορφη δραστηριότητα σε αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση αναπτύσσουν τα κατά τόπους συνδικάτα οικοδόμων. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζοντας έμπρακτα την αντίθεσή του στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, έχει κηρύξει για σήμερα, Παρασκευή, μέρα έναρξης της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στάσεις εργασίας στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου Αθηνών στα Σπάτα, από τις 7 έως τις 9π.μ., καθώς και στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ Αθήνας από τις 11.30 έως τη 1μ. για την πρωινή βάρδια, ενώ για την απογευματινή και τη βραδινή τις δύο τελευταίες ώρες.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι με την αλλαγή της δομής του ΝΑΤΟ ο επιθετικός αυτός ιμπεριαλιστικός οργανισμός επιδιώκει να παίξει το ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα, για να επεμβαίνει ενάντια στους λαούς όλης της Γης. Ακόμα, καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση για τη συμμετοχή της στο βρώμικο πόλεμο και εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Τέλος, δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει τον αγώνα για το σταμάτημα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, να φύγουν τα ΝΑΤΟικά γεράκια από τα Βαλκάνια, να επιστρέψει στη χώρα το Α/Τ "Θεμιστοκλής" και όσοι φαντάροι βρίσκονται εκτός Ελλάδας και για την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών της Βαλκανικής Χερσονήσου.

Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης

Οι οικοδόμοι της Θεσσαλονίκης επίσης αποφάσισαν μια σειρά αντιπολεμικές εκδηλώσεις και συγκεκριμένα: Το παράρτημα Ηλιούπολης του Συνδικάτου τη Δευτέρα, 26/4, στις 7.30μμ, στην πλατεία Ανω Ηλιούπολης.

Την Τρίτη, 27/4, στις 7.30μμ το παράρτημα Καλαμαριάς στον πεζόδρομο Καλαμαριάς. Την ίδια μέρα το παράρτημα Κορδελιού καλεί τους φορείς του Δήμου στα γραφεία του, προκειμένου να συζητήσουν τη διοργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς.

Την Τετάρτη, 28/4, στις 7.30μμ το παράρτημα της Πολίχνης διοργανώνει αντιπολεμική εκδήλωση μπροστά στο Δημαρχείο Πολίχνης. Την Πέμπτη, 29/4, στις 7.30μμ, το παράρτημα των Αμπελοκήπων στην πλατεία Αμπελοκήπων.

Τέλος, την Παρασκευή, 30/4, στις 7μμ το παράρτημα οικοδόμων Κέντρου πραγματοποιεί εκδήλωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους οικοδόμους να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις, ενώ το ίδιο καταγγέλλει και καταδικάζει την γκανγκστερική επιδρομή του ΝΑΤΟ, της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε βάρος του γιουγκοσλάβικου λαού και ζητά να απεμπλακεί η χώρα από το βρώμικο παιχνίδι των ιμπεριαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ