Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Εμειναν στις ευχές

Μακριά απ' τις αρχές του Ιπποκράτη για την αποστολή όσων υπηρετούν την υγεία ήταν οι χτεσινές αναφορές των υπουργών Υγείας των κρατών - μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που βρίσκονται στην Αθήνα και παίρνουν μέρος στην 6η Διάσκεψη για τους ηλικιωμένους.

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Χανς Κρίστιαν Κρούγκερ, μιλώντας στην έναρξη της Διάσκεψης περιόρισε τη "θλιβερή κατάσταση"- όπως τη χαρακτήρισε - μόνο στο Κοσσυφοπέδιο, αγνοώντας ότι οι ΝΑΤΟικές επιθέσεις έχουν στόχο όλη τη Γιουγκοσλαβία, υπογραμμίζοντας ότι γίνεται μαζική καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Ελληνας υπουργός Υγείας Λ. Παπαδήμας αναφέρθηκε γενικώς στον πόλεμο - χωρίς να προσδιορίσει ποιος τον κάνει και εναντίον ποιου. Η μια διάσταση του πολέμου, συνέχισε ο Λ. Παπαδήμας, είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πρόσφυγες και η άλλη οι τεράστιες επιπτώσεις που έχει, τόσο στις εμπλεκόμενες, όσο και στις όμορες χώρες, ενώ "μπορεί να έχει επιπτώσεις που θα αφορούν σε λίγο όλη την Ευρώπη".

Και κατέληξε: "Ως υπεύθυνοι για την υγεία των πολιτών της Ευρώπης έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στο ενδεχόμενο της άμεσης ή έμμεσης απειλής της υγείας των πολιτών μας από τις συνέπειες τις περιβαλλοντικές που μπορεί να έχει αυτός ο πόλεμος. Πιστεύω ότι δε θα πρέπει να μένουμε μόνο στις ευχές για μια γρήγορη εξεύρεση πολιτικής λύσης. Θα πρέπει να ενεργοποιηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ