Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραιτηθείτε αν δεν εισακουστείτε

Ανοιχτή επιστολή της Ιατρικής Εταιρείας κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής απειλής προς τους γιατρούς υπουργούς της κυβέρνησης, που τους καλεί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων

Το παράγγελμα του Ιπποκράτη "εξέλθετε, αμυνθείτε" θυμίζει η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής, με ανοιχτή επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον καθηγητή της Ιατρικής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Στεφανή - ο οποίος υπήρξε και πρώτος πρόεδρος της Εταιρείας.

Η Εταιρεία απευθύνεται προς τον υπουργό Λ. Παπαδήμα και τους υφυπουργούς Ν. Φαρμάκη και Θ. Κοτσώνη ως γιατρούς υπογραμμίζοντας ότι "ο Ιπποκράτης κατάφερε να σταματήσει τον καταστροφικό πόλεμο της υπερδύναμης των Αθηνών κατά της αδυνάτου νήσου Κω".

Στη συνέχεια η εταιρία τονίζει:

  • Τώρα είναι βέβαιο ότι ξεχνάτε το καθήκον σας που απορρέει από την ιατρική σας ιδιότητα και αυτήν των συνεχιστών της ιπποκρατικής ιδέας και σκέψης.
  • Ξεχνάτε ότι ο πόλεμος αντίκειται στη θεμελιώδη ιατρική ηθική και ότι οι γιατροί σε κάθε πόλεμο βρέθηκαν πάντα στην πρώτη γραμμή του για να περισώσουν ό,τι μπορούν περιθάλποντας στρατιώτες ή άμαχο πληθυσμό.
  • Ξεχνάτε ν' αντιδράσετε στο άγριο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού, αλλά και γενικότερα όλων των βαλκανικών λαών, μη εξαιρουμένης και της χώρας μας, όταν οι φονικές βόμβες που είναι επικαλυμμένες με μη εμπλουτισμένο Ουράνιο όχι μόνο σκοτώνουν, αλλάοδηγούν και στο "Σύνδρομο του Κόλπου".
  • Ξεχνάτε να υψώσετε τη φωνή σας όταν γνωρίζετε ότι στον Αραξο φιλοξενούμε 10 ΝΑΤΟικές πυρηνικές κεφαλές που ισοδυναμούν με 100 βόμβες τύπου Χιροσίμα που μπορεί να σκορπίσουν ανά πάσα στιγμή τον όλεθρο.
  • Σιωπάτε εγκληματικά ή ψευδόμενοι καθησυχάζετε τον ανυποψίαστο πολίτη για την "αθωότητα" π. χ. του Τσέρνομπιλ το 1986 και τώρα για την "αθωότητα" των φονικών νεφών από τους "ανθρωπιστικούς" ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς.

Η Εταιρεία καλεί τους υπουργούς να υψώσουν τη φωνή τους έστω ακούγοντας τη φωνή των μαρτύρων γιατρών του ειρηνιστικού κινήματος, όπως ο Λαμπράκης, ο Αλιέντε και ο Σβάιτσερ και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Και η επιστολή καταλήγει: "Καλέστε από τη θέση που κατέχετε την κυβέρνησή σας ν' αφουγκραστεί τον χτύπο της καρδιάς του λαού μας και ζητήσει το σταμάτημα του εγκλήματος που διαπράττεται εις βάρος του Γιουγκοσλάβικου λαού και των αθώων προσφύγων Κοσσοβάρων. "Εσείς στ' όνομα των θεών που προστατεύουν την ομογένειά μας εξέλθετε, αμυνθείτε... " είναι το παράγγελμα του Ιπποκράτη. Εμείς θα λέγαμε ακόμη, δείξτε μεγαλύτερη γενναιότητα και αν δεν εισακουστείτε παραιτηθείτε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ